PNL atacă la CCR legea privind plagiatele

Liberalii atacă la CCR legea care prevede că verdictul în cazul unor acuzaţii de plagiat va fi dat de universităţi, şi nu de CNATDCU, cum se întâmplă în prezent.

Adăugat: 13 Octombrie 2016
Ultima actualizare:13 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Nicolăescu
trimite pe mail

Grupul PNL din Senat a contestat astăzi la Curtea Constituţională a României legea care modifică Ordonanţa de Urgenţă  privind plagiatele.

Anunţul a fost făcut de liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, care a subliniat că  unul din elementele de necostituţionalitate sesizat de liberali este că legea nu respectă  principiul bicameralismului.

Senatorii au respins la începutul acestei săptămâni solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a reexamina prevederile Legii Educaţiei Naţionale referitoare la plagiat.

În aceste condiţii, verdictul în cazul unor acuzaţii de plagiat va fi dat de universităţi, şi nu de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, cum se întâmplă în prezent şi cum solicita şeful statului în cererea de reexaminare.

Eugen Nicolăescu a precizat că liberalii intenţionează  de asemenea să introducă în Parlament  un proiect de abrogare a acestei legi care a fost adoptată de Parlament.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza