PNL așteaptă momentul oportun pentru o moțiune de cenzură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că în această sesiune parlamentară va fi depusă o moţiune de cenzură împotriva guvernului.

Adăugat: 3 Septembrie 2017
Ultima actualizare:3 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, președintele PNL
trimite pe mail

PNL va depune în curând moţiuni simple vizând domeniile educaţiei, sănătăţii şi transporturilor.

Liberalii aşteaptă, totodată, momentul oportun pentru a depune şi o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, precizează liderul PNL, Ludovic Orban.

Liberalii reuniţi la Neptun au decis astăzi priorităţile legislative pe care le vor susţine în noua sesiune parlamentară.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că în această sesiune parlamentară va fi depusă o moţiune de cenzură împotriva guvernului, dar că liberalii aşteaptă momentul prielnic, atunci când şi parlamentarii celorlalte formaţiuni vor fi convinşi să voteze acest demers.

"Vom alege momentul când este din ce în ce mai evident pentru marele public şi mai ales pentru parlamentarii chiar şi altor partide parlamentare în afara PSD că acest guvern nu mai poate să continue, când vom avea cele mai mari şanse ca moţiunea de cenzură să întrunească numărul de voturi necesar", a spus Ludovic Orban.

PNL a anunţat că pregăteşte moţiuni simple pe educaţie, chiar la începutul anului şcolar, pentru lipsa manualelor şcolare şi pentru lipsa avizelor de funcţionare pentru marea majoritate a instituţiilor şcolare din România.

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, mai spune că alte argumente în favoarea acestei moţiuni sunt politizarea managementului educaţional şi lipsa de preocupare şi de decizie a Ministerului Educaţiei cu privire la cuplarea sistemului de educaţie cu piaţa muncii.

Raluca Turcan a precizat că o altă moţiune simplă vizează domeniul sănătăţii.

"Este inadmisibil ca după ce au murit 33 de copii în România, în urma unei lipse de reacţie şi de acţiune a instituţiilor statului, totuşi, să nu existe niciun responsabil. În nicio ţară nu s-ar fi întâmplat lucrul acesta. Faptul că s-a venit acum cu o lege a vaccinării pe care noi am susţinut-o nu este suficient", a spus Raluca Turcan.

Ea a mai declarat că liberalii intenţionează să mai depună o moţiune simplă pe domeniul transporturilor, pentru situaţia actuala a infrastructurii.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza