PMP va fuziona cu UNPR

Partidul Mişcarea Populară va fuziona cu Uniunea Naţională pentru Progresul României.

Adăugat: 12 Iulie 2016
Ultima actualizare:12 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhiva
trimite pe mail

Viitoarea formaţiune va păstra sigla şi numele Partidului Mişcarea Populară, a anunţat preşedintele PMP, Traian Băsescu.

"Noul partid se va numi Partidul Mişcarea Populară, însemnul electoral se menţine cel al PMP şi imnul este al PMP. Va fi o distribuţie echilibrată a puterii în teritoriu, adică de 50 la 50%. PMP actual are doi prim-vicepreşedinţi, noul partid va avea patru prim-vicepreşedinţi. Eu cu domnul Steriu am lucrat foarte bine când eram preşedinte, nu ne-am cunoscut nici ieri, nici alaltăieri, am lucrat destul de bine împreună", a spus Băsescu

El consideră că avantajul fuziunii este acela că cele două partide se întăresc la nivelul organizaţiilor din teritoriu.

"Va fi o distribuţie echilibrată a puterii în teritoriu pentru că analiza pe care o facem, de două săptămâni, ne arată că acolo unde PMP este puternic, sunt slăbiciuni mai mari la UNPR şi unde PMP este slab, a avut rezultate slabe la alegeri, este mai puternic UNPR. Deci avem o soluţie echilibrată, de 50-50%", a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, votul pentru fuziune în forurile decizionale a fost în unanimitate.

Traian Băsescu a mai anunţat că săptămâna viitoare vor avea loc congresele de fuziune, iar PMP va avea doi preşedinţi executivi, câte unul de la fiecare dintre formaţiunile care au fuzionat.

La rândul său, liderul UNPR Valeriu Steriu s-a arătat încrezător că fuziunea cu PMP reprezintă ''proiectul cel mai bun''Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza