PMP propune adoptarea unei declarații de unire cu Republica Moldova

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, propune adoptarea unei declaraţii cu privire la unirea Republicii Moldova cu România.

Adăugat: 22 Martie 2018
Ultima actualizare:22 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Tomac
trimite pe mail

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, propune ca parlamentul să adopte, pe 27 martie, o declaraţie cu privire la unirea Republicii Moldova cu România, la 100 de ani după ce s-a decis unirea Basarabiei cu România.

"În Republica Moldova există un filon unionist extrem de puternic. Cred că modelul german este un model de succes, dintr-un motiv foarte simplu: cadrul juridic internaţional ne permite şi nouă, românilor din Moldova şi România, să se unească după aceleaşi principii pe care le-a avut şi Germania, atunci când a decis în 1990, să se reunifice. Pentru că, la ora actuală, aproape jumătate din populaţia Republicii Moldova deja deţine cetăţenia română", spune Tmac.

Eugen Tomac a mai precizat că, în ultima lună, peste 100 din cele 800 de localităţi din Republica Moldova au adoptat, prin consiliile lor locale, declaraţii privind unirea cu România, transmite corespondentul RRA,  Carmen Vulcan.

De asemenea, potrivit colegilor de la Radio Chişinău, semnatarii Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova, membri ai primului parlament ales în mod democratic al ţării, au solicitat reunirea cu România.

Ei au cerut şi organizarea unei şedinţe comune a legislativelor de la Chişinău şi Bucureşti, în vederea stabilirii unei foi de parcurs pentru unire.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza