PMP are ca obiectiv de țară unirea României cu Republica Moldova

PMP este partidul care şi-a stabilit ca obiectiv de ţară unirea României cu Republica Moldova, a declarat președintele partidului, Traian Băsescu.

Adăugat: 13 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:13 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, președintele PMP
trimite pe mail

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a votat, în această dimineaţă, pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, la secţia deschisă la ambasada acestei ţări în Bucureşti.

El a spus că a dat un vot pentru drumul european al Republicii Moldova.

Traian Băsescu a primit oficial cetăţenia moldovnească şi a amintit că PMP este partidul care şi-a stabilit ca obiectiv de ţară unirea României cu Republica Moldova.

"Cât am fost preşedinte am vorbit despre nevoia unirii României cu Republica Moldova şi este timpul să avem curaj ca români să spunem că suntem îndreptăţiţi la refacerea integrităţii teritoriale a României şi vă asigur că, dacă vom obţine un procentaj suficient să intrăm la guvernare, va exista Ministerul Reunificării, la fel cum a existat Ministerul Reunificării în Germania", a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu este candidat PMP pentru un mandat de senator în Bucureşti.

Predoiu: Anteprenorii din România trebuie eliberaţi de agresiunea birocraţiei

Susţinerea întreprinzătorilor şi reducerea birocraţiei în domeniu sunt obiective de bază incluse în programul de guvernare al PNL, spunea Cătălin Predoiu, candidat pentru un mandat de deputat de Călăraşi.

"Anteprenorii din România trebuie eliberaţi de legislaţia găunoasă, de agresiunea birocraţiei; Fiscul să nu mai închidă firme decât după ce le acordă o perioadă de graţie, în care să remedieze greşelile; TVA să se plătească la încasarea facturii şi nu la emiterea ei; funcţionarul care închide abuziv o firmă să fie dat afară şi să plătească daune; administraţia şi justiţia trebuie să înveţe să respecte anterprenorul din România", a susținut Cătălin Predoiu.

Ponta: Cum dispare PSD-ul de la guvernare cum dispare şi speranţa din Hunedoara, din Gorj

Victor Ponta candidează pe listele PSD Gorj pentru un nou mandat de deputat.

El spunea la Deva, că social-democraţii vor să continue politicile bune din perioada 2012 -2015.

"Cum dispare PSD-ul de la guvernare, cum dispare şi speranţa din Hunedoara, din Gorj, din zonele acestea, iar eu cred că pe 11 o să fie alături de noi, cum au fost, de fapt, de fiecare dată şi rămâne ca noi, după 12 decembrie, să avem grijă din nou de Hunedoara şi de toate judeţele unde este nevoie. Îmi pare rău că n-avem un guvern pentru români, avem un guvern pentru instituţii internaţionale, pentru Bruxelles, or, din12, trebuie să reparăm lucrul acesta", a declarat Victor Ponta.

Tăriceanu: Guvernarea nu se poate face cu diletanţi aduşi de la Bruxelles

Călin Popescu-Tăriceanu deschide lista ALDE Bucureşti, la Senat.

În opina sa, cetăţenii aşteaptă siguranţă şi competenţă de la viitorii parlamentari.

"Oamenii aşteaptă altceva: aşteaptă siguranţă, aşteaptă competenţă şi este ceea ce le propunem cetăţenilor în viitoarele alegeri. Guvernarea nu se poate face cu diletanţi, aduşi, unii, de la Bruxelles, care au ocupa funcţii minore. Dacă nu ai oameni care să aibă pricepere profesională, care a demonstrat în funcţiile pe care le-au deţinut capacitatea de a gestiona la nivel guvernamental o ţară, atunci, sigur, că rezultatul este cel pe care-l vedem", declară Călin Popescu-Tăriceanu.

Nicușor Dan: Să înceteze risipa din banul public

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, candidează în Bucureşti pentru un mandat de deputat.

Pentru Nicuşor Dan este important ca risipa din banul public să înceteze.

"Vrem să avem o administraţie transparentă, vrem să avem în România respectarea legii, vrem să avem o administraţie eficientă, vrem ca nimeni să nu fie deasupra legii şi, în sensul ăsta, o să milităm pentru eliminarea oricărei imunităţi care nu este legată de exprimarea unei opinii politice", a spus Nicuşor Dan.

Proiectele PER: Scutirea de taxe și impozite pentru tinerii de până în 25 de ani

Candidatul Partidului Ecologist pentru un mandat de deputat, Bianca Vasilescu, spunea că lipsa locurilor de muncă pentru tineri este o reală problemă şi a prezentat două soluţii în acest sens;

"Scutirea de taxe şi impozite aferente salariilor pentru tinerii de până în 25 de ani, scutirea aplicabilă atât a angajatului, cât şi angajatorului; iar a doua măsură - obligativitatea ca agenţii economici să angajeze minimum 29% proaspăt absolvenţi, benfeficiind de facilităţi fiscale pentru fiecare dintre aceştia", declară Bianca Vasilescu.
 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza