Plumb:10.000 de locuri de muncă, prin programul "Promovarea incluziunii sociale"

Ministrul Muncii, Rovana Plumb a afirmat, marţi, că prin intermediul programului european, "Promovarea incluziunii sociale" se vor crea peste 10.000 de locuri de muncă, în special în mediul rural.

Adăugat: 8 Iulie 2014
Ultima actualizare:8 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Rovana Plumb, ministrul Muncii
trimite pe mail

Declaraţia ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a fost făcută marţi, într-o conferinţă de presă la care a participat şi premierul Victor Ponta, dar şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Rovana Plumb a precizat că bugetul pentru cele peste 10.000 de locuri de muncă este estimat la 200 de milioane de euro, iar banii provin din fonduri europene.

Majoritatea locurilor de muncă vor fi create mai ales pentru mediul rural, a precizat ministrul Muncii.

"Acest program se lansează şi în context european, dar şi adaptat la nevoile României. Prin acest program pot fi înfiinţate 1.000 de întreprinderi sociale şi se pot crea peste 10.000 de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi, familiile cu mai mult de doi copii, dar şi familiile mono-parentale, femeile în situaţii de risc, persoanele rome, victimele violenţei în familie", a explicat Rovana Plumb.

De asemenea aceasta a subliniat că programul are şi scopul de a reduce decalaje dintre local şi urban.

"Este un program care promovează solidaritatea socială şi cred că a venit momentul în care Guvernul a pus accent nu pe cifre, ci pe oameni. Programul se adresează cu preponderenţă mediului rural, iar aceste întreprinderi sociale vor duce la reducerea decalajelor dintre local şi urban", a arătat Rovana Plumb.

Potrivit ministrului, o întreprindere socială va fi finanţată prin acest program doar dacă se creează minimum patru locuri de muncă, iar în cazul a două structuri sociale, numărul de locuri de muncă trebuie să fie de minimum 12.

De asemenea, perioada în care locurile de muncă nou-înfiinţate trebuie menţinute este de cel puţin  şase luni.

De menţionat că Ghidul va fi publicat în Monitorul Oficial în maximum 15 zile de la lansare, ulterior solicitanţii având posibilitatea să depună proiecte specifice.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza