Plenul Parlamentului a respins rapoartele de activitate ale SRR şi TVR

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a respins marţi rapoartele de activitate ale Radioului şi Televiziunii publice pentru anii 2017, 2018 şi 2019.

Adăugat: 11 Mai 2021
Ultima actualizare:11 Mai 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a respins marţi rapoartele de activitate ale Radioului şi Televiziunii publice pentru anii 2017, 2018 şi 2019 şi, automat, consiliile de administraţie ale celor două societăţi au fost demise.

În această seară, Parlamentul va desemna şi conduceri interimare la SRR şi TVR.

După prezentarea rapoartelor de activitate ale Televiziunii publice în plenul reunit al parlamentului nu au existat dezbateri generale, în schimb la discuţiile pentru Radioul public au existat replici în contradictoriu între reprezentanţii puterii şi ai opoziţiei.

Preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, din partea USR PLUS, explică faptul că deşi posturile Radio România au înregistrat şi în 2019 cel mai mare număr de ascultători de pe piaţa radio, iar SRR s-a menţinut pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte cota de piaţă, în actuala conducere nu se regăsesc profesionişti, iar acesta este unul dintre motivele pentru care se propune respingerea rapoartelor de activitate.

Din opoziţie, liderul de grup al PSD din Senat Lucian Romaşcanu remarca, însă, că actuala putere PNL- USR PLUS - UDMR doreşte să schimbe conducerea Radioului şi Televiziunii publice doar din motive politice:

Lucian Romaşcanu: Ne vedem în situaţia de a trimite acasă nişte oameni pe nişte rapoarte favorabile lor, dar pentru că politica vrea altfel. Aveam o lege în parlament, vă pregătiţi să faceţi alta pentru Radio şi pentru TVR pentru a creşte numărul de sinecuri politice în loc să-i puneţi pe aceşti oameni profesionişti pe care îi clamaţi.

În replică, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, reprezentantul USR PLUS, menţiona că, printre altele, în cele două instituţii este nevoie de o mai mare transparenţă a deciziilor:

Iulian Bulai: Dacă vrei să conduci bine aceste instituţii propui profesionalizarea resursei umane, propui oameni de top în conducere, propui altceva! Lucrul ăsta trebuie să se întâmple şi nu s-a întâmplat. Aveţi dreptate, da, Radioul funcţionează mai bine decât TVR, ajunge la mai mulţi oameni! Este corect, dar nu este meritul dumneavoastră.

Plenul Parlamentului va decide în această seară conducerea interimară a Radioului şi Televiziunii Publice, după ce candidaţii propuşi de grupurile parlamentare vor fi audiaţi de comisiile reunite pentru cultură.

Pe de altă parte, cu puţin timp în urmă, plenul reunit al parlamentului a respins cu majoritate de voturi solicitarea PSD de înfiinţare a unei comisii de anchetă care să verifice situaţia privind raportarea deceselor asociate COVID-19.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Mai 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza