Plata avansului subvenţiilor pentru fermieri va începe din 16 octombrie

Pe data de 16 octombrie va începe alimentarea conturilor la fermieri cu sumele cuvenite, a anunțat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Adăugat: 30 Septembrie 2018
Ultima actualizare:30 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Petre Daea, ministrul Agriculturii
trimite pe mail

Plata avansului subvenţiilor pentru fermieri va începe din 16 octombrie, a reiterat, astăzi, în judeţul Bihor, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Petre Daea: Pe data de 16, în minutul unu, la cumpăna nopții, vor începe alimentarea conturilor la fermieri cu sumele cuvenite. Am reușit și în acest an, printr-o justificare corectă, la Comisia Europeană, să dăm fermierilor din România subvenția în procent de 70% din plata respectivă. Peste tot cu 70%, în așa fel încât lucrurile să meargă în continuare cum au mers și anul trecut și anul acesta. Le mulțumesc specialiștilor de la APIA.

Ministrul Petre Daea a vorbit şi despre pesta porcină africană.

El a anunţat că în judeţul Bihor au fost închise toate cele 28 de focare, iar de luni va începe introducerea aşa-numiţilor porci santinelă, pentru confirmarea dispariţiei virusului, ne-a transmis corespondentul RRA, Stelian Radu Cacuci.

952 de focare de pestă porcină africană au fost confirmate în 233 de localităţi din 13 judeţe, potrivit celor mai recente date ale Autorităţii Na?ionale Sanitar Veterinare.

Până acum au fost ucişi aproape 324.000 de porci, iar aproape 5.000 de crescători de animale au primit peste 55 de milioane de lei despăgubiri.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza