Planul de reforme al Greciei, acceptat de miniştrii de finanţe din zona euro

Miniştrii de Finanţe din zona euro au acceptat astăzi planul de reforme prezentat de guvernul elen şi şi-au dat acordul pentru continuarea programului de asistenţă financiară a Greciei.

Adăugat: 24 Februarie 2015
Ultima actualizare:24 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, confirmă într-o declaraţie că miniştrii de finanţe din zona euro au fost de acord cu planul de măsuri propus de Grecia.

Ei şi-au dat avizul într-un timp relativ scurt în această după amiază, fiind consultaţi telefonic.

În declaraţie se precizează că împreună cu alte instituţii europene lista de propuneri a guvernului de la Atena este destul de cuprinzătoare, dar solicită în acelaşi timp ca alte măsuri de reformă să fie adăugate pe listă până la sfârşitul lunii aprilie, înainte să expire cele patru luni de prelungire a acordului, cerute de Grecia.

Şi Comisia Europeană a anunţat cu puţin timp în urmă că este de acord cu lista propusă de guvernul elen, dar cere la rândul său ca executivul de la Atena să-şi respecte promisiunile făcute la Bruxelles, la ultima reuniune a miniştrilor de finanţe din zona euro.

În această dimineaţă, preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, care a vorbit în faţa comisiei pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European, a refuzat să răspundă dacă în patru luni Grecia s-ar putea întoarce pe pieţele financiare.

După decizia de acum a Eurogrupului urmează ca parlamentele naţionale din statele membre ale zonei euro să ratifice prelungirea acordului de asistenţă financiară acordată Greciei. Înainte de expirarea actualului acord, la sfârşitul acestei luni.

Planul de reforme al Greciei este suficient pentru a-i asigura în continuare sprijinul financiar, însă trebuie detaliat în perioada următoare - susţine Fondul Monetar Internaţional.

Fondul este preocupat în principal de sectorul pensiilor şi de refomarea pieţei muncii, a precizat şefa FMI, Christine Lagarde, într-o scrisoare trimisă astăzi la Bruxelles.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cerasela Rădulescu
Adăugat:
24 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza