Piedici în accesarea fondurilor europene

Legislaţia şi procedurile extrem de complicate pentru stabilirea procedurilor de licitaţie întârzie proiectele europene în judeţul Mehedinţi.

Adăugat: 25 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:25 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Legislaţia şi procedurile extrem de complicate pentru stabilirea procedurilor de licitaţie întârzie foarte mult proiectele europene în judeţul Mehedinţi, unde autorităţile solicită simplificarea acestor proceduri.

Consiliul Judeţean a depus proiecte de finanţare pentru aproape jumătate din reţeaua de drumuri, însă acestea aşteaptă de mai bine de un an.

Patru cereri de finanţare semnate zilele acestea de autorităţile din Mehedinţi ar trebui să aducă asfaltul aşteptat de oameni pe zeci de km de drumuri judeţene.

Constantin Prundeanu, primarul comunei Şovarna: Este drumul pe care l-am aşteptat de mult timp. Nu a existat niciodată asfalt. Noi sperăm ca acest drum să se redea circulaţiei, sunt 12 km.

Numai că legislaţia complicată a achiziţiilor publice întârzie cu anii demararea investiţiilor la nivelul întregii regiuni şi nu numai.

Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean: Legislaţia în domeniul achiziţiilor publice trebuie modificată, astfel încât să nu se mai piardă foarte mult timp - şi vă dăm un exemplu: deşi am semnat acum un an şi jumătate contractul pe acel drum strategic, în valoare de 48 de milioane de euro pentru 112 km de drum judeţean, de abia după un an şi jumătate am ajuns să finalizăm proiectul tehnic, urmând ca în perioada aceasta de iarnă să demarăm procedura de licitaţie pentru desemnarea constructorilor.

Marilena Bogheanu, directorul ADR Sud-Vest Oltenia: S-au semnat foarte multe contracte de finanţare. Ele nu au început deja lucrările pentru că s-a acceptat semnarea contractelor de finanţare la nivel de studiu de fezabilitate, dar trebuie apoi licitată documentaţia de proiectare sau documentaţia de avizare şi mai durează încă un an de zile. Deci, practic începerea lucrărilor, execuţia ca atare, nu prea a demarat nicărieri în regiune, şi nici măcar la nivel de ţară, pentru că programul a început cu mare întârziere.Autor:
Mihai Bădescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza