Petiţiile jurnaliştilor români împotriva Strategiei Naţionale de Apărare se redeschid

Petiţiile mai multor asociaţii mass-media din România care reclamau introducerea presei în Strategia Naţională de Apărare, vor fi redeschise în Parlamentul European.

Adăugat: 25 Ianuarie 2011
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedinta Comisiei de Petiţii a Parlamentului European, deputata Erminia Mazzoni, a anunţat că petiţiile jurnaliştilor români, care reclamau introducerea presei în Strategia Naţionala de Apărare ca vulnerabilitate a statului roman, vor fi redeschise.


Eurodeputatul Victor Boştinaru precizează intr-un comunicat că demersul survine contestării votului Comisiei de Petiţii a Parlamentului European de la inceputul lunii decembrie, când petitiile fuseseră închise cu votul a 16 deputati din grupul Partidului Popular European, majoritatea din PDL, desi acest grup avea dreptul doar la 12 deputati in Comisia de Petitii.


În comunicatul primit la redacţie, eurodeputatul Victor Boştinaru salută decizia luată in unanimitate de coordonatorii grupurilor politice din Parlamentul European.


Semnatarii petitiei, Confederatia Sindicatelor Democratice din România, împreuna cu membrul sau afiliat Federatia Româna a Jurnalistilor MediaSind au transmis o solicitare catre liderii Parlamentului European prin care solicitau redeschiderea petitiilor împotriva Strategiei Nationale de Aparare a României (SNAp).
    

"S-a dovedit ca Parlamentul European nu este Camera Deputatilor condusa de Roberta Anastase, iar tactica PDL a fost respinsa de toate mecanismele democratice care îi permit forului european sa functioneze", a declarat eurodeputatul Victor Bostinaru, membru si coordonator al Grupului S&D în Comisia de Petitii.
    

Decizia redeschiderii petitiilor a fost luata în unanimitate la nivelul coordonatorilor tuturor Grupurilor Politice, dupa ce Conferinta Presedintilor Parlamentului European a decis pe 15 decembrie sa recomande negocieri pentru solutionarea contestarii votului: "În numele celor patru grupuri politice S&D, ALDE, GREENS si GUE-NGL, doresc sa salut colaborarea cu toti coordonatorii din Comisia de Petitii, care au înteles gravitatea situatiei create de PDL si au contribuit la identificarea acestei solutii", a conchis eurodeputatul Victor Bostinaru.
    

Astfel, dupa anuntul de astazi, se vor continua procedurile din Comisia de Petitii si se vor urmari evolutiile în adoptarea SNAp. De asemenea, Comisia Europeana va fi invitata sa elaboreze o pozitie oficiala cu privire la mentiunile din SNAp în contextul in care executivul comunitar si-a exprimat îngrijorarea fata de derapaje similare din alte state membre ale Uniunii.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Luminiţa Apostol
Adăugat:
25 Ianuarie 2011
Ultima actualizare:
26 Ianuarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza