Peste jumătate dintre români se aşteaptă la ieftinirea alimentelor

Românii intervievați de INSCOP Rersearch susțin că reducerea TVA de la 24 la 9% la alimente se va reflecta integral în scăderea preţurilor la raft.

Adăugat: 12 Mai 2015
Ultima actualizare:12 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aproape 60% dintre români se aşteaptă ca scăderea TVA la alimente, de la începutul lunii viitoare, să ieftinească produsele, indică un sondaj realizat de INSCOP Rersearch, la comanda cotidianului "Adevărul".

Aproximativ o cincime sunt de părere că reducerea TVA de la 24 la 9% la alimente se va reflecta integral în scăderea preţurilor la raft.

Conform sondajului INSCOP, peste trei sferturi dintre cei intervievaţi sunt de părere că reducerea TVA la alimente şi băuturi nealcoolice va avea efecte benefice în economie.

O proporţie şi mai mare, aproape 85% se aşteaptă ca reducerea TVA să aibă un impact pozitiv asupra vieţii lor.

În ceea ce priveşte scăderea preţurilor la raft, o cincime dintre români se aşteaptă ca întreaga reducere a TVA să se reflecte în ieftinirea produselor alimentare.

O treime dintre cei intervievaţi se aşteaptă ca preţurile să nu scadă deloc, în timp ce aproape 40% cred că scăderea TVA se va reflecta parţial în ieftinirea produselor.

Peste 90% dintre români declară că îşi plătesc taxele şi impozitele, însă dacă sunt întrebaţi de persoanele din cercul de cunoscuţi, aproape trei sferturi din persoanele intervievate spun că nu toată lumea este un bun contribuabil plătindu-şi corect taxele şi impozitele.

De asemenea, două treimi dintre români sunt de părere că statul trebuie să-i sancţioneze la fel pe cei care nu-şi plătesc taxele, indiferent dacă aceştia au venituri mari sau mici.

Sondajul a fost realizat în perioada 23-30 aprilie pe un eşantion de 1085 de persoane şi are o eroare maximă admisă de 3 procente.Autor:
Sergiu Şteţ
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza