Peste 24.000 de poliţişti, angrenaţi în scrutinul de duminică

Peste 24.000 de poliţişti vor fi angrenaţi la nivel naţional duminică, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru buna desfăşurare a alegerilor parlamentare.

Adăugat: 9 Decembrie 2016
Ultima actualizare:9 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit unui comunicat, aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor.

De asemenea, Poliţia Română va desfăşura activităţi, în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.

Politiştii reamintesc faptul ca orice încălcare a legii electorale poate fi sesizată la 112.

La scrutinul de duminică sistemul informatic de monitorizare va transmite automat la poliţie orice semnalare de vot multiplu.

Ministerul de Interne a anunţat că, după închiderea urnelor, ştampilele vor fi sigilate.

Toate operaţiunile informatice se înregistrează şi se păstrează, numărarea voturilor va fi înregistrată video, iar procesele verbale vor fi completate electronic şi publicate automat.  

"Nefilmarea sau neefectuarea acestor operaţiuni este infracţiune, fiindcă înseamnă modificarea, alterarea procesului electoral, a spus Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale", a spus Marcel Opriş. 

În momentul în care undeva la o secţie de vot o tablemă i s-a întrerupt funcţionarea aplicaţiei de înregistrare video în centrul de monitorizare se semnalează automat acest lucru.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
9 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza