Peste 2000 de militari și civili români vor participa la misiuni NATO

Anul viitor România va putea participa cu 2.184 de militari, poliţişti şi civili la misiuni externe conduse de NATO, Uniunea Europeană, ONU şi OSCE, a decis CSAT în şedinţa de astăzi.

Adăugat: 27 Mai 2016
Ultima actualizare:27 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

CSAT a aprobat liniile generale ale mandatului României la summit-ul NATO de la Varşovia şi a stabilit care sunt forţele armate ce pot participa în teatrele de operaţiuni, anul viitor.

În CSAT s-a discutat şi despre unităţile 3 şi 4 ale Centralei de la Cernavodă. Oana Bâlă relatează.

Anul viitor România va putea participa cu 2.184 de militari, poliţişti şi civili la misiuni externe conduse de NATO, Uniunea Europeană, ONU şi OSCE, a decis CSAT în şedinţa de astăzi, când a avizat şi Strategia Militară a ţării.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că acest document stabilieşte misiunile Armatei pentru a căror îndeplinire trebuie constituite, dezvoltate şi menţinute capabilităţi credibile şi sustenabile.

CSAT a aprobat şi programul privind înzestrarea Armatei până în anul 2026, ţinând cont de respectarea acordului politic privind creşterea finanţării pentru apărare la 2% din PIB.

Şi liniile de mandat ale României la summit-ul NATO de la Varşovia au fost aprobate de către CSAT, la fel ca şi proiectul referitor la unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, o investiţie prioritară pentru România ce va avea ca efect creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza