Peste 18 milioane de cetăţeni români au dreptul de a vota preşedintele României

Potrivit Autoritatăţii Electorale Permanentă, la alegerile prezidenţiale din noiembrie sunt aspteptaţi pentru a-şi exercita dreptul la vot peste 18 milioane de români.

Adăugat: 23 August 2014
Ultima actualizare:23 August 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut vineri de Autoritatea Electorală Permanentă, care i-a luat în calcul atât pe cetăţenii români cu drept de vot care au comunicat că au domiciliul în străinătate, cât şi pe cei care vor împlini 18 ani în perioada dintre cele două tururi de scrutin.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale, programat să aibă loc la 2 noiembrie, vor avea drept de vot 18.336.254 de cetăţeni români,  a anunţat Autoritatea Electorală Permanentă.

Până la cel de-al doilea tur al prezidenţialelor, adică până la 16 noiembrie, vor împlini vârsta majoratului încă 7.817 români, astfel încât numărul cetăţenilor cu drept de vot va ajunge la 18.344.071 de persoane.

Sursa citată anunţă şi că peste 530.000 de cetăţeni români cu drept de vot au domiciliul în străinătate.

Se mai precizează, de asemenea, că listele electorale permanente se întocmesc pe localităţi şi cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit menţiunilor din actele de identitate emise de statul român.

Aceste liste electorale permanente se întocmesc şi se tipăresc de către primari pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse în registrul electoral.

Datele limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidenţiale din acest an sunt 31 octombrie, respectiv 14 noiembrie, mai informează redactorul RRA.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
23 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza