Persoanele fizice vor depune un singur formular la Fisc

Ministerul de Finanțe lucrează la unele propuneri, care urmează să fie adoptate prin Ordonanţă de Urgenţă până la jumătatea acestei luni.

Adăugat: 4 Martie 2018
Ultima actualizare:4 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor
trimite pe mail

Persoanele fizice care realizează venituri din alte surse decât salariul vor depune un singur formular la Fisc, indiferent de natura veniturilor realizate, conform unor propuneri ale Ministerului de Finanţe, care urmează să fie adoptate prin Ordonanţă de Urgenţă până la jumătatea acestei luni.

Termenul de depunere este 15 iulie, anul acesta, şi 31 martie începând de anul viitor, când declaraţia privind veniturile realizate va putea fi depusă exclusiv online, prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual.

Pentru 2018, autorităţile analizează posibilitatea introducerii unui sistem de bonificaţii pentru cei care achită anticipat obligaţiile fiscale.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat că, prin introducerea formularului unic, contribuabilii vor face economii de timp şi de bani.

"Omul nu mai e obligat să depună la fiecare trimestru, când consideră de cuviinţă pentru ce are de plătit îşi plăteşte, mergem pe autoimpunere şi nu pe decizii din partea Fiscului, deci nu mai primim acasă plicurile. Dovedeşte că /acesta/ e asigurat medical de la momentul la care depune formularul, nu de la data la care plăteşte. Reprezintă sigur o reducere, pe de o parte, la contribuabili de costuri, timp, să nu mai meargă omul cu tramvaiul, cu maşina, stai la cozi, pe la ghişeu, te enervezi, pierzi timpul. De partea statului dacă pe an plătim 10 milioane de euro ca să trimitem plicurile astea acasă e o sumă care dispare", a spus Eugen Teodorovici.

Conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii Ministerului Finanţelor, contribuţiile de asigurări sociale ar putea fi reţinute la sursă în cazul drepturilor de autor, iar pentru veniturile din drepturi de proprietate se analizează posibilitatea exceptării de la plata contribuţiilor sociale de sănătate în cazul mai multor categorii de persoane, printre care pensionarii sau copiii până la vârsta de 18 ani.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza