Pensiile speciale şi sesiunea extraordinară, pe agenda liderilor coaliţiei

Agenda sesiunii extraordinare a Parlamentului şi pensiile speciale sunt discutate într-o reuniune a liderilor coaliţiei guvernamentale.

Adăugat: 31 Iulie 2017
Ultima actualizare:31 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Coaliţa de guvernare se reuneşte, astăzi, la prânz, pentru a analiza activitatea Guvernului Tudose din ultima săptămână, precum şi pentru a decide dacă va fi convocată o sesiune parlamentară extraordinară.

Liderii coaliţiei urmează să discute şi despre modificarea legii pensiilor militare, în condiţiile în care ministrul apărării, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că este necesar să se facă anumite corecţii la pensiile extrem de mari din sistem, care ajung până la 35 mii de lei pe lună.

Şi ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că săptămâna aceasta va fi emisă o ordonantă de urgenţă, prin care pensiile speciale nu se vor mai actualiza în raport cu salariile celor aflaţi în activitate, ci doar cu rata inflaţiei.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a anunţat în această dimineaţă că ordonanţa privind pensiile speciale va intra în şedinţa de guvern de miercuri şi a spus că există soluţii pentru reducerea deficitului de personal din minister.

"Nu se diminuează drepturile deja câştigate. Toţi cei care îndeplinesc condiţiile pe actuala lege, vor putea să opteze într-o lună şi jumătate dacă ies sau rămân în sistem. Sunt soluţii pentru ca în perioada imediat următoare să aducem în sistem în jur de 4 mii de angajaţi şi să intervenim cât se poate de concret pentru dotarea cu echipamente de intervenţie, în primul rând a poliţiştilor de ordine publică", a spus Carmen Dan. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza