PDL, UDMR,UNPR vor asigura prezenţa, dar nu vor vota

Parlamentarii PD-L vor fi prezenţi miercuri la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar nu vor vota, iar reprezentanţii UDMR şi UNPR vor proceda în acelaşi mod.

Adăugat: 25 Octombrie 2010
Ultima actualizare:25 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anunţul a fost făcută duminică seară, de liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, după o reuniune a Colegiului Director al partidului.  Mircea Teoader a precizat că  democrat liberalii vor fi prezenţi în sală, dar nu-şi vor exercita dreptul de a vota.  "Vom sta în sală şi când votăm, nu votăm. Totdeauna am fost acuzaţi că suntem o majoritate care nu suntem majoritate. Vreţi să aveţi puterea? Demonstraţi că aveţi majoritate. Cel mai sigur e aşa, " a declarat liderul deputaţilor PDL., după reuniunea Colegiului Director de duminică seara.

 


 PSD este optimistDe partea cealaltă, vicepreşedintele PSD, Rodica Nassar crede că reuşita opoziţiei de a răsturna guvernul Boc prin moţiunea de cenzură depinde tocmai de modul în care va fi organizat votul de miercuri şi dacă parlamentarii din arcul guvernamental vor fi sau nu lăsaţi să voteze, întrucât mulţi dintre ei ar fi nemulţumiţi de cabinetul condus de Emil Boc.

 

Cu toate acestea , Rodica Nasar, se declară optimistă şi crede că moţiunea de cenzură poate să treacă.


 
"Am un feeling că această moţiune va trece. Pe ce mă bazez? Şi pe discuţiile pe care le-am avut cu colegi - dar, sigur, nu în negocieri oficiale - de la Partidul Democrat-Liberal, de la minorităţi, colegi independenţi. Sunt foarte mulţi care şi-ar dori să treacă această moţiune", a vicepreşedintele PSD.


 PNL este sceptic


 
Mult mai prudent, preşedintele PNL Crin Antonescu a estimat că există o probabilitate de 55 la sută ca moţiunea de cenzură îndreptată împotriva Guvernului Boc să nu  treacă.Într-un interviu radiodifuzat citat de agenţiile de presă, Antonescu a spus că unul din motivele pentru care moţiunea ar putea fi respinsă este faptul că opoziţia,  nu are pregatită o formulă comună de guvernare la momentul votului.
Antonescu crede că unul din motivele pentru care aceasta ar putea fi respinsă,  este faptul că opoziţia nu are pregătită o formulă comună de guvernare la momentul votului, informează  RRA

 

 

Moţiunea de cenzură a fost citită miercuri în plen

 

 

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, PC şi PNL intitulatã "Moţiunea României majoritare, moţiune popularã", a fost prezentatã, miercuri,  în plenul Parlamentului de deputatul PNL, Eugen Nicolaescu.
În document, semnatarii moţiunii prezintã zece motive pentru care guvernul condus de Emil Boc trebuie demis.
Între acestea - dezastrul economic sau aservirea executivului.
Parlamentarii PSD, PC şi  PNL spun cã actuala putere trebuie schimbatã deoarece guvernul Boc nu mai respectã programul de guvernare aprobat de Parlament la învestiturã în 2009.
În eventuala cãdere a guvernului Boc, PSD, PC şi PNL propun renegocierea angajamentelor cu FMI sau revenirea asupra reducerii cu 25 la sutã a salariilor bugetarilor.
Moţiunea de cenzurã va fi dezbãtutã şi votatã miercurea viitoare, va fi prezentată miercuri, în plenul reunit al Parlamentului.
Documentul conţine şi soluţiile opoziţiei pentru ieşirea din criză.

 


 Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Dan Carp
Adăugat:
25 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza