PDL solicită pact naţional pe descentralizare

PDL reiterează solicitarea adresată Guvernului şi majorităţii USL privind realizarea unui pact naţional pe descentralizare.

Adăugat: 13 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PDL reiterează solicitarea adresată Guvernului Ponta şi majorităţii USL de a realiza un pact naţional pe tema descentralizării, a declarat prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cătălin Predoiu luni, înainte de şedinţa BPN al partidului.

"Reiterăm solicitarea noastră către Guvernul Ponta şi către majoritatea USL de a organiza o masă rotundă, un pact naţional pe descentralizare la care să participe şi Opoziţia, şi societatea civilă şi structurile asociative ale autorităţilor locale. Numai în acest fel putem ajunge la o soluţie care să fie împărtăşită de către toate forţele politice şi cele din afara spectrului politic. Este important ca cetăţenii să ştie ce fel de descentralizare facem şi este important să fie de acord cu ea", a afirmat prim-vicepreşedintele PDL.

Curtea Constituţională a decis că Legea descentralizării, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament în luna noiembrie, este neconstituţională, admiţând sesizarea formulată de parlamentarii PDL.

"Cu unanimitate de voturi, admite obiecţia de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte criticile de neconstituţionalitate intrinsecă şi constată Legea privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi a unor măsuri de reformă privind administraţia publică, în ansamblul ei, este neconstituţională", se arată în decizia Curţii.

Pe de altă parte, judecătorii CC au respins o serie de critici formulate de parlamentarii PDL.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
13 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza