PDL cere guvernului situaţia negocierilor la autostrada Comarnic-Brașov

PDL le cere premierului Ponta și ministrului Șova să prezinte de urgență stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Brașov pentru a nu repeta experiența Bechtel.

Adăugat: 9 Iunie 2014
Ultima actualizare:9 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Alexandru Nazare, deputat PDL
trimite pe mail

Solicitarea a fost făcută, luni, printr-un comunicat de presă, semnat de vicepreşedintele PDL, Alexandru Nazare.

Nazare avertizează că PDL va ridica această problemă și în discuțiile de miercuri cu delegația FMI

Conform declarațiilor reprezentanților INS există unui punct de vedere preliminar din partea Eurostat care menționează că plățile pe care le va face statul român în cadrul acestui proiect nu vor fi contabilizate în afara deficitului bugetar agreat cu instituțiile financiare internaționale.

”Premierul Ponta s-a angajat în ianuarie că proiectul nu va afecta deficitul bugetar, iar contractul va fi încheiat după ce se obține avizul pozitiv al Eurostat. În condițiile actuale ce se va întâmpla cu proiectul acestei autostrăzi? Contabilizăm deja o nouă minciună a cuplului Ponta-Șova pentru că nu va putea fi început proiectul sau împovărăm bugetul de stat cu plăți de sute de milioane de euro?”, a declarat Alexandru Nazare.

Vicepreședintele PDL a reluat și problemele semnalate în luna ianuarie.

”Este inacceptabil ca un proiect în concesiune, lansat în procedură de licitație cu o valoare estimată de 1.2 miliarde euro și cu o lungime de 58 de kilometri să ajungă să coste cu 600 de milioane de euro mai mult și să aibă numai 53 de kilometri", susţine Nazare.

Acesta mai spune că partidul său va discuta, la întâlnirea de miercuri, cu reprezentanţii FMI, această problemă.

"Eurostat e o instituție serioasă care nu poate fi păcălită de minciunile lui Ponta și Șova, iar discuțiile acestea trebuiau să aibă loc încă din perioada de pregătire a licitației, așa cum începusem în 2012. PDL va discuta acest subiect și în cadrul întâlnirii pe care o va avea cu delegația FMI pentru că nu putem permite angajarea statului român într-un fiasco care poate depăși ca amploare Bechtelul,” se mai scrie în comunicat.

AICI Comunicatul integralAutor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
9 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza