PDL cere demiterea "de urgenţă" a ministrului Culturii

Democrat liberalii îl acuză pe ministrul Culturii, Daniel Barbu, de lipsa unei poziţii în cazul Roşia Montană, dar şi de reducerea fondurilor pentru Festivalul George Enescu.

Adăugat: 19 Septembrie 2013
Ultima actualizare:19 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PDL îi solicită premierului Victor Ponta demiterea de urgenţă a ministrului Culturii, Daniel Barbu.

Vicepreşedintele PDL, Radu F Alexandru, îl acuză pe ministrul Culturii de  reducerea fondurilor pentru Festivalul George Enescu şi lipsa unei poziţii a ministrului în cazul proiectului minier de la Roşia Montană.

Totodată, liderul PDL condamnă iniţiativa ministrului Culturii Daniel Barbu de a comasa anumite instituţii de cultură, cum ar fi Teatrul de Operetă, Teatrul de Balet şi Centrul Naţional de Dans în subordinea Operei Naţionale.

"Ultima hotărâre pe care Ministerul Culturii a publicat-o pe site privind fuziunea prin absorbţie a Teatrului de Operă cu Teatrul de Operetă, cu Centrul Naţional Tinerimea Română, Centrul Naţional de Balet şi cu Teatrul Oleg Danovschi de la Constanţa este un atentat de o gravitate maximă împotriva unor instituţii de spectacole cu o personalitate bine definită şi cu merite incontestabile", a spus Alexandru, citat de redactorul RRA, Mugur Mihăiţă.

În context, Radu F. Alexandru a comparat iniţiativa ministrului Culturii de comasarea a instituţiilor de spectacol cu o măsură similară promovată înainte de 1989 de fostul preşedinte Nicolae Ceauşescu.

PDL prezintă guvernul alternativ 

Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru a declarat, joi, că guvernul alternativ al PDL va fi anunţat şi prezentat, luni, de către premierul acestui Cabinet, Cătălin Predoiu.

"Luni Cătălin Predoiu, prim-ministru al guvernului alternativă al PDL va anunţa componenţa guvernului alternativă", a spus Radu F. Alexandru, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că după ce PDL va lansa acest guvern alternativă, fiecare persoană desemnată va informa opinia publică despre proiectele existenete pe domeniul respectiv.

 
  Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Mugur Mihăiţă
Adăugat:
19 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza