PDL bate palma cu PPDD pe plan local

Colaborarea în Consiliul local Tulcea dintre PDL şi PPD va continua şi la alegerile parlamentare din 9 decembrie, pentru că "bătălia politică e pe voturi, nu pe chestiuni de moralitate".

Adăugat: 2 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:2 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PDL, Constantin Hogea, recunoaşte existenţa unor înţelegeri cu PPDD pe anumite colegii din judeţul Tulcea pentru alegerile parlamentare.

"Suntem într-o bătălie politică şi evident că fiecare din aceste construcţii politice vrea să atragă cât mai multe voturi şi fiecare se combină cu cel care crede că-i poate aduce o zestre de voturi în plus. Nu neg că pe anumite colegii există înţelegeri între candidaţii ARD şi PPDD. Şi e foarte bine cât timp mie îmi creează un avantaj de vot. Bătălia politică e pe voturi, nu pe chestiuni de moralitate", a declarat pentru Agerpres,  preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PDL, Constantin Hogea.

Acesta a recunoscut că la nivelul Consiliului local al municipiului Tulcea - unde PDL şi USL au câte nouă reprezentanţi, iar PPDD are trei - există o înţelegere între PDL şi PPDD pentru ca principalele proiecte de hotărâre să poată obţine majoritatea voturilor.

''În politică nu poţi avea certitudini sau garanţii. Sunt construcţii politice pentru un moment anume şi pentru un avantaj politic. Trebuie să ţinem cont de electorat chiar dacă el poate fi extrem de imprevizibil la vot, iar în aceste condiţii orice combatant politic este obligat să adopte orice gen de construcţie, orice gen de mesaj, de înţelegeri pentru a-şi atrage cât mai multe voturi", a mai spus preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PDL, Constantin Hogea.

Întrebat dacă nu îi este teamă că o înţelegere cu PPDD va fi sancţionată de electoratul fidel PDL, liderul democrat-liberal a declarat că-şi asumă orice efect al acestei înţelegeri, inclusiv cele 14 procente cu care este creditat în prezent partidul în sondajele de opinie.

"Această înţelegere nu e o soluţie, dar în bătălia politică accepţi orice gen de jocuri politice ca să-ţi creezi un avantaj de voturi", a precizat liderul interimar al PDL Tulcea.

Negocierile cu PPDD, respinse de la centru

Exact în urmă cu o lună, pe 1 octombrie, democrat-liberalii spuneau  că nu au avut niciodată intenţia să negocieze cu partidul lui Dan Diaconescu pentru a guverna împreună după alegeri.

Liderul PDL, Vasile Blaga, afirma atunci  că niciodată nu ar fi făcut astfel de declaraţii şi că acestă idee a fost aruncată pe piaţa zvonurilor politice de către  social-demucraţi şi că ar fi de fapt "o intoxicare" a lui Victor Ponta.

Pe de altă parte, adaugă el, toate formaţiunile parlamentare vor fi obligate să negocieze sau să discute cu Partidul Poporului dacă şi acesta va intra în Parlament.

"Nu m-am gândit niciodată, este tot o intoxicare a domnului Ponta (fuziunea cu PP-DD - n.r.). Aşa cum am mai declarat, nu eu stabilesc dacă domnul Diaconescu conduce un partid democratic care respectă Constituţia, ci justiţia. Şi l-a înregistrat. Nu eu stabilesc dacă dânsul intră, sau nu, în Parlament, ci românii. Pe de altă parte, toate partidele care intră în Parlament vor fi cunoscute din prima zi. De exemplu, algoritmul conducerii Camerelor, care e prevăzut în Constituţie, trebuie să-l discut cu oricine şi cu Diaconescu. Şi Ponta, ca şef de partid, şi Antonescu, ca şef de partid, trebuie să discute. Acestea sunt copilării şi minciuni ale domnului Ponta", susţinea  preşedintele PDL.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza