PDL acuză Guvernul că vrea să privatizeze Agenţia de Cadastru

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, acuză guvernul că ar încerca să privatizeze Agenţia de Cadastru şi cere românilor să boicoteze un eventual referendum.

Adăugat: 7 Iulie 2013
Ultima actualizare:7 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul PDL, a susţinut, sâmbătă, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare al partidului că avizul CSAT ar fi fost obligatoriu în acest proces şi, mai mult, că era de preferat să fie utilizate fonduri europene pentru realizarea cadastrului naţional.

"Cred că ar fi fost obligatoriu avizul CSAT. Pe de altă parte, dacă nu reuşeşte, şi văd că nu este în stare să acceseze fonduri europene, până la urmă şi un parteneriat public-privat este de dorit, dar şi aici din păcate tare-mi e că PSD va merge pe ceea ce ştie el foarte bine, adică din păcate banii vor ajunge tot pe mâna clienţilor lor, iar redevenţa statului - că şi aici discutăm - ceea ce i se cuvine statului, administraţiilor publice locale, cred că va fi nesemnificativă", a săus Blaga.

Reamintim că Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a fost desemnat joi printr-o hotărâre de guvern ca unitate de achiziţii centralizată.

Sistemul ar urma să asigure actualizarea hărţilor digitale de cadastru la nivelul ţării.

PDL boicotează votul noii Constituţii

La aceeaşi reuniune, preşedintele PDL a mai anunţat că democrat-liberalii nu vor participa la votul proiectului de revizuire a Constituţiei şi i-a îndemnat pe cetăţeni să facă acelaşi lucru.

"PDL va boicota proiectul de revizuire a Constituţiei şi va îndemna populaţia să facă acelaşi lucru" a spus Blaga, care şi-a motivat decizia prin "nerespectarea referendumului din 2009, care prevedea parlament unicameral şi 300 de parlamentari".

Vasile Blaga a mai susţinut că USL doreşte transformarea republicii semiprezidenţiale în republică parlamentară, prin reducerea atribuţiilor preşedintelui.Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza