Partidul Mişcarea Populară: Hotărât şi pregătit pentru a spulbera USL

La Consiliul Naţional al Partidului Mişcarea Populară,liderul Eugen Tomac a anunţat că partidul său şi-a stabilit strategia pentru perioada următoare şi că partidul contează pe sprijinul lui Traian Băsescu.

Adăugat: 5 Octombrie 2013
Ultima actualizare:5 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, consideră că partidul său "este din ce în ce mai puternic",  şi îşi propune ca la alegerile europarlamentare de anul viitor să obţină "un scor cu două cifre".

"Suntem un partid viu, un partid din ce în ce mai puternic. Am evaluat activitatea organizaţiilor noastre din ţară şi de peste hotare. Suntem preocupaţi de haosul pe care l-a instalat USL în România!, a spus, în discursul său de sâmbătă, liderul PMP.

Tomac a mai spus că PMP se bazează pe sprijinul preşedintelui Traian Băsescu şi că partidul pe care îl conduce "este "hotărât şi pregătit pentru a spulbera USL".

"Contăm pe sprijinul lui Traian Băsescu. În numai două luni de când am depus dosarul la tribunal pentru înregistrarea partidului, demonstram astăzi că suntem un partid puternic, hotărât, pregătit pentru a spulbera USL". Eugen Tomac

Acesta este de părere că va urma o criză majoră în România, cauzată de neînţelegerile din USL şi dă asigurări cetăţenilor că PMP este pregătit "să facă opoziţie faţă de USL".

"Victor Ponta şi Crin Antonescu au mers de mânuţă prin ţară şi au promis oamenilor că vor aduce stabilitate şi vor fi pregătiţi pentru a creşte economic România, or ceea ce demonstrează astăzi şi Crin Antonescu şi Victor Ponta este că vor să îşi subordoneze Justiţia, de exemplu", a afirmat Tomac.

Deputatul Tomac i-a invitat să se înscrie în Mişcarea Populară pe "toţi cei care vor democraţie autentică, nu pomană electorală".

"PMP este partidul tuturor românilor, suntem un partid modern, naţional şi proeuropean, o forţa care face din valorile dreptei creştin-democrate baza unei revoluţii menite să măture clasa politică defectă apărută în ultimii 20 de ani", a mai spus Eugen Tomac.

Cât priveşte candidatul pentru prezidenţiale, liderul interimar al partidului a anunţat că acesta va fi ales de membrii PMP prin alegeri preliminare interne.

În cadrul şedinţei, preşedintele Eugen Tomac le-a prezentat liderilor din filiale un raport al activităţii partidului, dar şi strategia naţională de comunicare.

La începutul şedinţei, Eugen Tomac declara că doreşte să aducă formaţiunea sa în prim-planul politicii româneşti pentru a avea un cuvânt de spus în privinţa apărării intereselor naţionale.

La şedinţă au participat  vicepreşedinţii Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi, precum şi consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu şi Cristian Diaconescu, membri fondatori ai Fundaţiei Mişcarea Populară.

Scurt istoric

Pe 23 iulie, Partidul Mişcarea Populară a intrat oficial pe scena politică, declarat prin vocea preşedintelelui Eugen Tomac drept "partener oficial al preşedintelui Traian Băsescu".

Mărul a fost ales drept sigla şi simbolul partidului.

La lansarea partidului, Tomac declara că Mişcarea Populară se constituie ca şi partid la dorinţa populaţiei, scopul politic iniţial fiind obţinerea unui scor bun la europarlamentare.

"Vrem să fim adevărata voce de dreapta a cetăţenilor români care au convingeri de dreapta. Vrem să fim o alternativă credibilă la USL pentru toţi cetăţenii cinstiţi şi corecţi din această ţară.  Le propunem românilor un proiect de ţară, un stat al bunăstării, al încrederii şi corectitudinii între oameni", spunea la acea dată liderul partidului.

Tomac sublinia că cei din Partidul Mişcarea Populară sunt parteneri ai actualului şef al statului.

Eugen Tomac anunţa că obiectivul imediat este de a pune bazele celui mai puternic partid din România, arătând că există posibilitatea ca începând de miercuri să fie înfiinţate peste 30 de filiale ale Partidului Mişcarea Populară.

Un alt obiectiv precizat de Tomac este legat de parcursul european al Republicii Moldova.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza