Partidul Mişcarea Populară cere demisia ministrului de Interne, Radu Stroe

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, solicită demisia ministrului de Interne, Radu Stroe, pe motiv că "a demonstrat incompetenţă guvernamentală pe toată linia".

Adăugat: 21 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:21 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-un comunicat de presă, liderul PMP susţine că ministrul de Interne nu a acţionat responsabil în cazul accidentului aviatic, soldat cu doi morţi.

"Tragedia aviatică din judeţul Cluj a demonstrat incompetenţa guvernamentală pe toată linia de intervenţie pentru salvarea supravieţuitorilor. Dacă prefectul Clujului ar fi acţionat responsabil, victimele accidentului nu ar fi fost descoperite de nişte pădurari, după ce toate autorităţile s-au bâlbâit ore în şir. Şeful prefecţilor este Radu Stroe, ministrul de Interne. Domnul Stroe e prompt în reprimarea cu jandarmii a protestelor paşnice, dar nu ştie să salveze vieţi aflate în pericol extrem. Partidul Mişcarea Populară îi cere acestui demnitar plătit degeaba să iasă din guvernul Ponta. Domnul Radu Stroe nu e capabil să acţioneze responsabil", se solicită în document.

Totodată, Eugen Tomac a transmis din partea membrilor partidului său, condoleanţe familiilor îndurerate ale celor morţi în acest accident, adăugând că urmările tragice ar fi putut limitate, "dacă guvernul Ponta şi-ar fi făcut datoria minimală".

Amintim că, luni după-amiază, un avion medical de mici dimensiuni, de tip BN 2, condus de pilotul Adrian Iovan, a aterizat forţat,  în zona Beliş, Pasul Ursoaia, în urma unei probleme apărute la bord.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă la medicină şi-au pierdut viaţa.

La bord se aflau patru medici: Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor,  o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza