Partidul Liberal Reformator pregătește Congresul din 1 și 2 august

Partidul Liberal Reformator susține că "are datoria să salveze liberalismul românesc de la dispariţie".

Adăugat: 27 Iulie 2014
Ultima actualizare:27 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu
trimite pe mail

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţă organizarea Congresului Partidului Liberal Reformator (PLR) în zilele de 1 şi 2 august.

"Alături de ceilalţi colegi cu convingeri liberale din România şi care se opun acaparării PNL de către Băsescu şi oamenii săi, vom organiza în data de 1-2 august Congresul Partidului Liberal Reformator, partid în care ne punem mari speranţe că va fi adevăratul reprezentant al dreptei politicii româneşti, bazat pe programe, convingeri politice şi mai ales încredere şi unitate. Noi am înţeles cu o 'clipă' mai devreme decât alţi colegi din vechiul PNL că avem datoria să salvăm liberalismul românesc de la dispariţie", declară Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu se referă şi la decizia liberalilor de a fuziona cu PDL, afirmând că aceasta reprezintă "încununarea cu succes a eforturilor depuse de Traian Băsescu încă din 2005 de a subordona PNL".

În opinia sa, situaţia în care a ajuns dreapta politică în România este o urmare a "lipsei de profesionalism, viziune şi bună-credinţă" a liderilor dreptei, Tăriceanu adăugând faptul că istoria de 139 de ani a PNL 'a fost risipită de câţiva lideri aleşi în mod nefericit să conducă destinele partidului'.

"Pretextul acestei fuziuni a fost construcţia unui 'mare partid de dreapta'. Un partid, mare sau mic, se construieşte pe bază de convingeri comune şi încredere. Acţiunile publice ale celor două partide, premergătoare fuziunii, arată orice numai încredere internă şi între parteneri nu. Trădările se ţin lanţ, fostul preşedinte al PNL a simţit-o pe propria piele, iar neparticiparea sa la Congresul de fuziune ar putea fi şi un semnal tardiv că a înţeles greşeala crucială de a fi dirijat partidul spre această fundătură.
Ce ideologie îi uneşte pe executanţii acestei fuziuni plănuite de Băsescu, care este convingerea lor comună? Că PNL trebuie să dea viitorul preşedinte al României, învingând astfel PSD? Dar nu era nevoie de toată această mascaradă, care a creat haos în PNL şi derută în electorat", spune preşedintele Senatului, reamintind faptul că Protocolul USL prevedea explicit că va susţine la prezidenţiale candidatul propus de PNL.

Călin Popescu-Tăriceanu susţine că, la congresele organizate pentru fuziunea PNL-PDL, dezbaterile ideologice şi programatice au lipsit, liderii celor două formaţiuni fiind mai degrabă preocupaţi de împărţirea de funcţii.

Partidul Liberal Reformator  reprezintă un proiect politic rezultat din parteneriatul dintre Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale şi Partidul Naţional al Mediului şi va fi condus interimar de Graţiela Gavrilescu.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
27 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza