Partidele stabilesc criteriile pentru desemnarea candidaţilor la alegerile parlamentare

Partidele politice stabilesc, în această perioadă, criteriile pe care le vor folosi în desemnarea candidaţilor la alegerile parlamentare.

Adăugat: 17 August 2016
Ultima actualizare:17 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Candidaţii PSD la alegerile parlamentare vor fi desemnaţi în baza unor criterii de performanţă şi vor participa la alegeri doar în judeţele din care provin.

Acest ultim criteriu acceptat de toţi liderii de organizaţii reprezintă o noutate pentru PSD, spunea liderul deputaţilor social-democraţi, Florin Pâslaru. 

"Cel mai important criteriu este ce a făcut acel candidat pentru societate, cât de bine este cunoscut, de importantă este notorietatea şi cum este privit de cetăţeni", a afirmat lorin Pâslaru. 

PNL va finaliza listele de candidaţi în luna octombrie

Purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Adriana Săftoiu, declara la un post de televiziune că rămâne valabilă condiţia ca toţi candidaţii să corespundă criteriilor de integritate, adică să nu aibă dosare penale sau condamnări.

UDMR este în grafic cu listele pentru parlamentare.

Deputatul Márton Árpád preciza că desemnarea candidaţilor se face la nivel judeţean, iar validarea acestora la centru.

"La noi candidaturile în judeţele unde avem organizaţii teritoriale se desemnează la nivel judeţean. Acolo unde nu avem astfel de organizaţii, pentru Camera Deputaţilor propun tinerii, iar pentru Senat propune Biroul Permanent", a spus árton Árpád. 

Conducerea PMP pregăteşte după fuziunea cu UNPR listele pentru parlamentare şi va organiza peste aproximativ o oră o şedinţă în acest sens la parlament.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza