Partidele parlamentare, interesate de viitorul politic al premierului Cioloş

Premierul Dacian Cioloş precizează că îşi menţine decizia de a nu candida la alegerile parlamentare.

Adăugat: 1 Octombrie 2016
Ultima actualizare:1 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Declaraţia premierului vine după ce după ce preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că premierul ar trebui să îsi continue proiectele după alegeri, cu condiţia să îşi asume un angajament politic.

"Personal cred că ar face bine să continue proiectele, proiecte bune începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze", declara în urmă cu două zile,  preşedintele Iohannis.

Declaraţia preşedintelui a fost criticată de lideri PSD şi ALDE.

Liderul PSD Liviu Dragnea susţine că intervenţia lui Klaus Iohannis a fost determinată de criza din PNL şi că social-democraţii se pregătesc să preia guvernarea împreună cu ALDE, după alegeri.

"Dacă dl Cioloş vrea să se înscrie într-un partid politic, să îşi dea demisia, pentru că ar însemna că dacă face acest lucru este un mincions, pentru că spus la învestitură şi înainte de învestitura din parlament că nu se va înscrie în nici un partid politic şi nu va participa la alegeri", a amintit el.
 
Declaraţiile preşedintelui României, care i-a sugerat premierului să facă o alegere politică legată de viitorul său au fost primite cu bunăvoinţă de liderii UDMR.

Preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, este de părere că un asemenea pas ar fi logic.

"Nu sunt un comentator al dlui Iohannis, este o abordare zic eu naţională dacă a solicitat acest lucru. El l-a propus să fie premier, dar trebuie să aşteptăm rezultatele alegerilor. Eu am mai spus despre Dacian Cioloş, ştiţi foarte bine ce părere am, o părere bună, dar trebuie să fie asumat următorul guvern politic, inclusiv pemierul", a afirmat liderul Uniunii.

Liberalii au declarat în repetate rânduri că susţin instalarea unui guvern politic după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, spunea că Dacian Cioloş este o opţiune foarte bună de premier, dar că acesta trebuie să decidă după alegeri dacă se înscrie într-o formaţiune politică.

Premierul Dacian Cioloş a spus din nou că nu va candida la alegerile parlamentare după ce preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că premierul ar trebui să îsi continue proiectele după alegeri, cu condiţia să îşi asume un angajament politic.

Reporter: Petruţa Dinu: Premierul Dacian Cioloş a declarat că nu o să candideze la alegerile parlamentare. este răspunsul premierului la declaraţia preşedintelui Iohannis, conform căreia Dacian Cioloş ar putea să îşi continue proiectele după alegerile parlamentare, însă cu o condiţie.

Klaus Iohannis: Personal cred că ar face bine să continue proiectele, proiecte bune începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze.

Reporter: Declaraţia preşedintelui a fost criticată de lideri PSD şi ALDE. Liderul PSD Liviu Dragnea susţine că intervenţia lui Klaus Iohannis a fost determinată de criza din PNL şi că social-democraţii se pregătesc să preia guvernarea împreună cu ALDE, după alegeri.


Liviu Dragnea: Dacă dl Cioloş vrea să se înscrie într-un partid politic, să îşi dea demisia, pentru că ar însemna că dacă face acest lucru este un mincions, pentru că spus la învestitură şi înainte de învestitura din parlament că nu se va înscrie în nici un partid politic şi nu va participa la alegeri.
 

Reporter: Declaraţiile preşedintelui României, care i-a sugerat premierului să facă o alegere politică legată de viitorul său au fost primite cu bunăvoinţă de liderii UDMR.

Preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, este de părere că un asemenea pas ar fi logic.


Kelemen Hunor: Nu sunt un comentator al dlui Iohannis, este o abordare zic eu naţională dacă a solicitat acest lucru. El l-a propus să fie premier, dar trebuie să aşteptăm rezultatele alegerilor. Eu am mai spus despre Dacian Cioloş, ştiţi foarte bine ce părere am, o părere bună, dar trebuie să fie asumat următorul guvern politic, inclusiv pemierul.


Reporter: Liberalii au declarat în repetate rânduri că susţin instalarea unui guvern politic după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, spunea că Dacian Cioloş este o opţiune foarte bună de premier, dar că acesta trebuie să decidă după alegeri dacă se înscrie într-o formaţiune politică.

- See more at: http://www.romania-actualitati.ro/viitorul_politic_al_premierului_disputat_de_partidele_parlamentare-94552#sthash.gUS7vL1H.dpuf


Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza