Parlametul grec a adoptat al doilea pachet de măsuri economice

Premierul Alexis Tsipras a reuşit, cu ajutorul opoziţiei,să adopte şi măsurile cu privire la recapitalizarea băncilor şi noul Cod de procedură civilă.

Adăugat: 23 Iulie 2015
Ultima actualizare:23 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentul grec a adoptat, în cursul nopţii, cu largă majoritate, cel de-al doilea pachet de măsuri convenite cu liderii europeni pentru continuarea negocierilor privind noul program de asistenţă financiară în valoare de 86 de miliarde de euro.

230 din numărul total de deputaţi au votat în favoarea proiectului de legi, printre aceştia şi fostul ministru de finanţe Yanis Varoufakis care, cu o săptămână înainte, votase împotriva primului pachet de măsuri supus atenţiei parlamentului elen.

Premierul Alexis Tsipras a reuşit, cu ajutorul opoziţiei, în ciuda ostilităţilor întâmpinate în propriul partid, să adopte, prin urmare, şi măsurile cu privire la recapitalizarea băncilor şi noul Cod de procedură civilă.

Urmează, la începutul lunii august, măsurile vizând reformele în sistemele de pensii şi asigurări sociale care, cu acordul liderilor din zona euro, nu au fost cuprinse în actualul set votat cu câteva ore în urmă.

În discursul său, în dezbaterile ce au avut loc înaintea adoptării noilor măsuri, premierul Alexis Tsipras a precizat că este conştient de faptul că şi-a asumat responsabiltatea unui compromis dificil care "păstrează însă ţara în viaţă".

După votarea măsurilor solicitate, ca premise pentru continuarea negocierilor, guvernul se va concentra asupra stabilirii unor condiţii raţionale în cadrul noului acord de împrumut, a declarat premierul grec.Autor:
Monica Chihaia
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza