Parlamentul României a luat act "cu neplăcută surprindere" de declaraţiile SUA

Președinții celor doua camere ale Parlamentului au dat publicităţii, un comunicat ca reacţie la îngrijorările exprimate de Departamentul de Stat al Statelor Unite cu privire la reforma justiţiei din România.

Adăugat: 29 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedinţii celor două camere parlamentare, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, transmit Statelor Unite să aibă încredere în legislativul României care urmăreşte să consolideze independenţa sistemului judiciar şi să elimine influenţele politice în funcţionarea justiţiei.

Cei doi oficiali au dat publicităţii, astăzi, un comunicat ca reacţie la îngrijorările exprimate de Departamentul de Stat al Statelor Unite cu privire la reforma justiţiei din România.

În document se menţionează că Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de declaraţiile americane şi ar fi bucuros să pună la dispoziţia Departamentului de Stat documentaţia care a stat la baza elaborării propunerilor actuale de reformă a sistemului judiciar.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a publicat aseară, pe site-ul instituţiei, o declaraţie oficială în care cere Parlamentului României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza