Parlamentul l-a respins pe George Orbean pentru șefia TVR

Plenul reunit al Parlamentului a respins prin vot propunerea lui George Orbean la șefia TVR.

Adăugat: 29 Martie 2016
Ultima actualizare:30 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

George Orbean, propus de Guvern pentru șefia TVR, nu a fost votat de plenul Parlamentului.

Astfel, din 391 de voturi valabil exprimate, 208 deputați au votat "împotrivă" și doar 185 "pentru".

Birourile permanente reunite au decis că miercuri dimineaţă, membrii Consiliului de Administraţie al TVR se vor reuni de la ora 8:00, pentru a desemna un alt candidat pentru această funcţie.

Acesta va fi audiat tot miercuri dimineaţă de Comisiile pentru Cultură, iar de la ora 10:30 este programat un nou plen reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, pentru votul asupra propunerii de preşedinte al Televiziunii Publice.

Pentru a treia oară senatorii şi deputaţii reuniţi în şedinţă comună au încercat, marți,  numirea unui nou preşedinte al Televiziunii Publice.

Săptămâna trecută, legislativul nu a reuşit să aleagă un nou şef al instituţiei din lipsă de cvorum, iar TVR are în acest moment doar Consiliu de Administraţie ales cu 312 voturi pentru şi 21 de voturi împotrivă.

Propunerea ca reprezentantul guvernului George Orbean să fie preşedintele TVR a primit aviz negativ din partea comisiilor de cultură, dar plenul era decisiv.

La vot, din lipsă de cvorum, numirea noului preşedinte al TVR nu a putut fi validată de parlament nici săptămâna trecută de Parlament, deoarece şi-au exprimat opţiunea de vot doar 189 de parlamentari din cei 272 cât era necesar pentru ca propunerea să fie acceptată.
Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Martie 2016
Ultima actualizare:
30 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza