Parlamentul Greciei a adoptate măsurile de austeritate

Premierul Alexis Tsipras a obţinut sprijinul opoziţiei pentru a adoptata proiectul de legi vizând măsurile convenite de guvernul elen cu liderii zonei euro.

Adăugat: 16 Iulie 2015
Ultima actualizare:16 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Parlamentul Greciei. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Parlamentarii greci au adoptat în această noapte măsuri economice dure cerute de creditori în schimbul noului plan de ajutor de 86 de miliarde de euro.

Măsurile includ majorări de taxe şi creşterea vârstei de pensionare.

Premierul Alexis Tsipras a obţinut sprijinul opoziţiei pentru a adoptata proiectul de legi vizând măsurile convenite de guvernul elen cu liderii zonei euro.

Documentul a fost validat de 229 de deputaţi din rândul coaliţiei guvernamentale şi al principalelor pattide de opoziţie.

Au fost numărate 64 de voturi împotrivă din partea reprezentanţilor Partidului Comunist, a extremiştilor din Zorile Aurii, dar şi a deputaţilor stângii radicale, conduse de Alexis Tsipras.

32 de deputaţi Syriza, printre care trei miniştri, fostul ministru de finanţe, Yanis Varoufakis, şi preşedintele Parlamentului, Zoe Konstantopoulou, nu au renunţat să-şi exprime dezaprobarea, în ciuda eforturilor premierului de a-i convinge că trebuie să sprijine eforturile guvernului.

"Consecinţele respingerii condiţiilor ce le sunt impuse sunt dure. Suntem obligaţi să acceptăm un acord în care nu credem, dar trebuie să-l punem în aplicare", a declarat şeful executivului de la Atena.

În timpul dezbaterii, afară aveau loc incidente violente între mai mulţi tineri mascaţi şi poliţie.

Mai mulţi poliţişti şi doi fotoreporteri au fost răniţi uşor în aceste incidente, iar peste 40 de tineri au fost arestaţi.

Sticle incendiare aruncate, mobilier urban distrus, vitrine sparte au dus la împrăştierea unei manifestaţii de aproape 12.000 de opozanţi ai reformelor.

După votul de noaptea trecută din parlamentul grec, miniştrii de finanţe ai zonei euro urmează să reia în această dimineaţă discuţiile, în cadrul unei conferinţe telefonice, a anunţat un purtător de cuvânt al Eurogrup, citat de France Presse.Autor:
Monica Chihaia
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza