Parlamentul European a votat relocarea a 120.000 de refugiaţi

Rezoluţia Parlamentului European transmite statelor membre un mesaj politic de susţinere a solidarităţii europene prin propunerea Comisiei de alocare prin cote obligatorii a 120.000 de refugiaţi către toate statele membre.

Adăugat: 17 Septembrie 2015
Ultima actualizare:17 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentul European a votat azi o rezoluţie prin care susţine propunerea Comisiei Europene de relocare prin cote obligatorii a celor 120.000 de refugiaţi care au nevoie de protecţie internaţională.

Tot azi, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a dezminţit unele informaţii potrivit cărora ar fi renunţat la aceste cote obligatorii. 

Rezoluţia Parlamentului European de astăzi transmite statelor membre un mesaj politic de susţinere a solidarităţii europene prin propunerea Comisiei de alocare prin cote obligatorii a 120.000 de refugiaţi către toate statele membre.

Aceştia se află în Grecia, Italia şi Ungaria. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, neagă informaţiile potrivit cărora a abandonat ideea repartizării lor prin cote obligatorii.

Executivul comunitar anunţă imediat după votul din Parlamentul European că acesta reprezintă un pas important în susţinerea propunerii sale.

Comisia cere acum statelor membre să ia de acum deciziile necesare pentru Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne care va avea loc marţea viitore la Bruxelles.

La ultima reuniune de acest fel, la începutul săptămânii, mai multe state central şi est-europene, printre care şi România, au respins propunerea de cote obligatorii.

Decizia finală privind relocarea celor 120.000 de refugiaţi aparţine statelor membre.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, ar urma să anunţe dacă va convoca sau nu o reuniune de urgenţă a şefilor de stat şi de guvern ai Uniunii Europene.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza