Parlamentul decide înființarea Comisiei de anchetă pentru verificarea SPP

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc astăzi în plen pentru a decide înfiinţarea unei Comisii de anchetă pentru verificarea activităţii şefului Serviciului de Protecţie şi Pază.

Adăugat: 20 Februarie 2018
Ultima actualizare:20 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentarii vor să verifice dacă Lucian Pahonţu ar fi implicat SPP în activităţi ilegale, ar fi influenţat decizii politice sau ar fi centralizat informaţii despre viaţa privată a demnitarilor.

Suspiciunile la adresa serviciului au apărut după ce vicepremierul Paul Stănescu a susţinut că Lucian Pahonţu i-a transmis printr-un prieten să fie pregătit să preia conducerea PSD, pentru că Liviu Dragnea va fi înlăturat din fruntea partidului.

Membrii comisiei trebuie să identifice procedurile stabilite pentru respectarea ordinelor de unitate, a regulamentelor militare, precum şi modalitatea de comunicare a ordinelor de serviciu.

Un alt obiectiv al comisiei este acela de verificare a unei eventuale modalităţi de implicare a SPP în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare de către directorul instituţiei. Membrii comisiei vor să verifice şi rapoartele de activitate ale directorului SPP Lucian Pahonţu din ultimii 5 ani.

Opoziţia parlamentară nu susţine înfiinţarea comisiei, apreciind că este un demers inutil prin care puterea ar urmări de fapt decredibilizarea unor instituţii ale statului.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza