Parlamentul decide declanşarea unei anchete privind rectificările bugetare

Verificările ar urma să fie efectuate de către comisiile de buget-finanţe, care trebuie să prezinte un raport în termen de zece zile de la data încuviinţării anchetei în plenul comun.

Adăugat: 16 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc în plen  pentru a se pronunţa prin vot asupra declanşării unei anchete parlamentare asupra rectificărilor bugetare făcute anul trecut de Guvernul Cioloş.

politicaromaneasca.ro transmite LIVE VIDEO lucrările din plenul Parlamentului.

Verificările ar urma să fie efectuate de către comisiile de buget-finanţe, care trebuie să prezinte un raport în termen de zece zile de la data încuviinţării anchetei în plenul comun.  

Tot la iniţiativa preşedintelui Liviu Dragnea, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat  astăzi un proiect de hotărâre prin care se solicită o analiză pe aceeaşi temă şi Curţii de Conturi.

Secretarul Biroului Permanent, Marcel Ciolacu, a enumerat câteva dintre aspectele care trebuie urmărite în verificarea cerută specialiştilor Curţii de Conturi: cât au fost realizate veniturile totale ale bugetului general consolidat la 31 decembrie 2016; cât au fost estimate veniturile totale ale bugetului general consolidat la momentul construcţiei bugetului pe anul 2016; cât au fost estimate veniturile totale ale bugetului general consolidat la 10 august - prima rectificare; cât au fost realizate veniturile totale ale bugetului general consolidat la 30 iunie primul semestru; cât au fost estimate veniturile totale ale bugetului total consolidat la 23 noiembrie - cea de-a doua rectificare; cât au fost estimate veniturile totale ale bugetului total consolidat la 30 septembrie, după trei trimestre; cât au fost estimate veniturile totale ale bugetului total consolidat în luna decembrie 2016; care a fost media veniturilor totale ale bugetului  general consolidat pe primele 11 luni ale anului.

Liberalii nu sunt de acord cu formarea comisiei de anchetă

Liberalii anunţă că vor respinge fomarea comisiei speciale de anchetă.

Ei susţin că analiza situaţiei bugetare de anul trecut trebuie făcută, dar de comisiile de specialitate ale Parlamentului.

În plus, subiectul dispariţiei a 10 miliarde de lei din buget este întreţinut articial de PSD, a afirmat liderul interimar al PNL, Raluca Turcan.

"Aceasta este o iniţiativă populistă a domnului Dragnea, o iniţiativă menită să caute falşi adversari, falşi duşmani, pentru că este în imposibilitatea de a acoperi angajamentele din campanie electorală", a spus Turcan.
 Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza