Parlamentarii încep dezbaterea proiectului de buget pe articole

Senatorii şi deputatii din Comisiile pentru buget au admis 69 de amendamente, din care multe presupun redistribuiri de fonduri în cadrul aceloraşi ministere.

Adăugat: 14 Februarie 2019
Ultima actualizare:14 Februarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii şi deputaţii încep în această dimineaţă, în plen, discutarea pe articole a proiectului de buget pe acest an, după ce ieri, au fost finalizate dezbaterile generale.

Votul final asupra documentului este programat mâine.

Potrivit raportului adoptat de Comisiile reunite pentru buget-finanţe faţă de forma propusă de guvern au fost diminuate bugetele alocate Ministerului Finanţelor, SRI sau SPP.

De la SRI, parlamentarii au convenit prin vot să ia 150 de milioane de lei, care merg la bugetul sănătăţii pentru programul 'Diabet juvenil', iar programe precum 'Vitamine D' vor fi bugetate de la Ministerul Finanţelor.

Şi Autoritatea Electorală Permanentă a pierdut 140 de milioane de lei, bani care au fost transferaţi către Ministerul Educaţiei pentru acordarea unei mese calde elevilor.

În timpul dezbaterilor din comisiile pentru buget nu au fost aprobate multe amendamente ale opoziţiei, însă reprezentanţii acesteia îşi propun să le susţină de astăzi în plen.

Potrivit raportului, senatorii şi deputatii din Comisiile pentru buget au admis 69 de amendamente, din care multe presupun redistribuiri de fonduri în cadrul aceloraşi ministere şi au respins 3.395 de propuneri la proiectul bugetului de stat.


 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Februarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza