Parlamentarii din Comisiile de buget au aprobat creşterea pensiilor cu 40%

Parlamentarii din Comisiile de buget au aprobat creşterea pensiilor cu 40%, potrivit Legii sistemului public de pensii, în timp ce articolul privind majorarea cu 14% a fost eliminat

Adăugat: 17 Septembrie 2020
Ultima actualizare:17 Septembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cu 20 de voturi pentru şi unul împotrivă, parlamentarii din Comisiile pentru buget au decis, la propunerea PSD, eliminarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare Legea sistemului public de pensii, care prevede majorarea acestuia cu 40% de la 1 septembrie.

Social-democraţii au explicat că sumele pentru această majorare se pot regăsi în măsuri pe care guvernul le poate lua în viitor.

Senatorul social-democrat Marius Budăi, fost ministru al muncii în guvernarea PSD: Avem peste două milioane de persoane forţă de muncă neocupată. Nu vă rămâne decât să creaţi locuri de muncă, creşteţi şi salariul minim, pentru că acum salariul minim este sub erodarea dată de inflaţie.

În timpul dezbaterilor din comisie nu au fost prezenţi parlamentarii PNL, UDMR sau PMP.

Singurul reprezentant al USR, deputatul Claudiu Năsui, a votat împotriva amendamentului PSD şi a adus argumente.

Claudiu Năsui: Nicio ţară în lumea aceasta nu a crescut veniturile unei întregi categorii de populaţie, care este şi mare, cu 40% de la o lună la alta fără să, nu ştiu, să fi găsit o resursă extraordinară de petrol, de aur, de ceva. Ce se va întâmpla dacă într-adevăr legea aceasta va intra în vigoare, fie o serie de împrumuturi masive pe pieţele externe, fie împrumuturi masive pe pieţele interne, ceea ce vor genera, evident, inflaţie şi vor eroda puterea de cumpărare chiar a oamenilor, a pensionarilor pe care încercăm să-i ajutăm.

Comisiile au mai decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, aşa cum este prevăzut în lege, adică din acest an.

Într-un comunicat, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, arată că PDS aruncă în aer finanţele României şi spune că amendamentele propuse înseamnă un total de 65 de miliarde de lei.

PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar fără sursă de ,finanţare care pun în pericol stabilitatea economică a României, mai arată acesta în comunicat.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Septembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza