Parlamentarii definitivează raportul privind rectificările Guvernului Cioloș

Din datele primite până acum de parlamentari rezultă că ambele rectificări bugetare ale Guvernului Cioloș ar fi trebuit să fie negative.

Adăugat: 14 Februarie 2017
Ultima actualizare:14 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisiile parlamentare pentru buget-finanţe sunt la această oră reunite în şedinţă pentru a definitiva raportul comun privind rectificările bugetare făcute anul trecut de Guvernul Cioloş.

Vicepreşedintele Curţii de Conturi, Vasile Cosmin Nicula, declara recent că din datele primite a rezultat că ambele rectificări ar fi trebuit să fie negative, pentru că gradul de realizare a veniturilor bugetare înregistra valori cu 5% mai mici decât nivelul programat.

Membrii Cabinetului Cioloş nu au fost prezenţi la audierile parlamentare, dar fostul ministru de finanţe, Anca Dragu, a trimis un document explicativ.

Fostul guvern a fost acuzat de PSD că ar fi lăsat în urmă o gaură de 10 miliarde, pentru că ar fi făcut rectificări pozitive, deşi tendinţa era de scădere a veniturilor bugetare.

Termenul stabilit pentru depunerea raportului comisiilor parlamentare expiră mâine, 15 februarie, iar concluziile anchetei cu privire la rectificările bugetare făcute anul trecut vor fi discutate şi în plenul Parlamentului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza