Parchetul General: Traian Băsescu pune la îndoială independența procurorilor

Conducerea Parchetului General cere CSM să apere judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea.

Adăugat: 7 Martie 2015
Ultima actualizare:9 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, fostul președinte al României
trimite pe mail

Parchetul General consideră că fostul preşedinte Traian Băsescu ar pune la îndoială independenţa şi imparţialitatea procurorilor care instrumentează dosarul în care este investigat modul în care au fost retrocedate unele terenuri agricole în comuna Nana, din judeţul Călăraşi.

Într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă seară, conducerea Parchetului General cere Consiliului Superior al Magistraturii să apere judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea.

Într-o postare pe Facebook, Traian Băsescu sugera astăzi că dosarul penal privind restituirile de teren agricol făcute în perioada 1996-2010 în comuna Nana ar fi fost deschis din raţiuni politice şi îl vizează pe el, întrucât fiica sa, Ioana Băsescu a cumpărat aproape 300 de hectare în comuna respectivă.

Fostul preşedinte afirmă că fiica sa a cumpărat cu bună-credinţă terenul din comună, dar nu exclude ca în procesul de restituire a pământurilor de la Nana să fi existat ilegalităţi şi crede că procurorii ar trebui să facă investigaţii similare în toată ţara, începând cu judeţele Vrancea şi Timiş. 

 

 

 

O instanţă din Călăraşi a menţinut sechestrul impus pe terenul pe care fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, îl are în comuna Nana, despre care procurorii au suspiciuni că ar fi fost retrocedat în mod ilegal.
 Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
7 Martie 2015
Ultima actualizare:
9 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza