Parlamentul de la Haga îşi va da acordul pentru intrarea României şi Croaţiei în Schengen

Parlamentul de la Haga îşi va da acordul pentru intrarea României şi Croaţiei în Schengen, a anunţat ministrul olandez de externe.

Adăugat: 4 Decembrie 2022
Ultima actualizare:4 Decembrie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Câteva zile ne mai despart de o decizie a Consiliului European în ce priveşte acceptarea României în Spaţiul Schengen de liberă circulaţie. Este necesar un vot unanim, dar până în acest moment nu s-a ajuns la un acord.

Ministrul de externe olandez a anunţat aseară, după şedinţa de guvern, că Parlamentul de la Haga îşi va da acordul pentru intrarea României şi Croaţiei în spaţiul de liberă circulaţie, dar nu şi pentru Bulgaria.

Refuzul pentru aceasta ar veni şi din partea altor ţări, spunea, tot vineri, premierul Mark Rutte, ceea ce a declanşat o reacţie de profundă dezamăgire la Sofia.

Vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova, a catalogat în mod ironic vetoul Olandei drept cel mai bun cadou de Crăciun pentru eurosceptici, partidele populiste din Europa şi cei care nu doresc o Europă puternică. În ce ne priveşte, şi Suedia a dat undă verde României în Schengen, dar împotrivă rămâne Austria.

Ministrul de interne austriac, Gerhard Karner, a motivat într-un interviu că nici la noi şi nici la bulgari nu funcţionează trei aspecte de bază: protecţia frontierelor externe, respingerea solicitanţilor de azil şi distribuirea acestora, a declarat el pentru publicaţia germană Kurier.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Decembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza