Președintele Vladimir Putin amenință cu arsenalul nuclear

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ameninţat din nou astăzi că este gata să folosească arsenalul nuclear pentru a se apăra de Occident.

Adăugat: 21 Septembrie 2022
Ultima actualizare:21 Septembrie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 septembrie, ora 18:01:03) - Emisiunea "Radiojurnal" - Realizator: Laurenţiu Văduva - Corespondenţă din Moscova - Reporter: Liviu Iurea, TVR

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ameninţat din nou astăzi că este gata să folosească arsenalul nuclear pentru a se apăra de Occident.

Putin a decis astăzi să recurgă la mobilizarea parţială a 300.000 rezervişti, prima mobilizare după cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a-şi întări trupele trimise în Ucraina, deşi Ministerul rus al Apărării susţine că ar fi pierdut doar aproximativ 6.000 de oameni în timpul luptelor.

Liderul rus a explicat că e nevoie de această mobilizare pentru a controla linia frontului de peste 1.000 de kilometri, dar şi pentru a apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a Rusiei.

Corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea, a transmis pentru RRA:

Reporter: Vladimir Putin a aruncat cu numeroase critici la adresa Occidentului, care, spunea liderul de la Kremlin, că intenţionează, urmăreşte să slăbească şi mergând până la distrugerea Federaţiei Ruse, de aceea a luat aceste măsuri. S-au făcut anumite precizări, că în primul rând sunt vizaţi cei care au efectuat stagiul militar obligatoriu, au lucrat în cadrul Ministerului rus al Apărării pe bază de contract, au o oarecare experienţă de luptă, experienţa din Siria şi chiar din cele două războaie din Cecenia, din '94 şi '96 şi nu în ultimul rând, pe cei care au anumite specialităţi care sunt foarte cerute acum pe frontul din Ucraina. Vă pot spune pe cine nu vizează - şi asta s-a spus clar de la început: studenţii şi militarii în termen, deci cei care încă îşi desfăşoară stagiul militar acum în diferite unităţi de pe teritoriul Federaţiei Ruse.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Septembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza