Mircea Geoană, despre summitul NATO de la Madrid

Liderii Alianţei Nord-Atlantice vor adopta la summitul de săptămâna viitoare de la Madrid un nou concept strategic, care va reflecta importanţa strategică a Mării Negre.

Adăugat: 26 Iunie 2022
Ultima actualizare:26 Iunie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Geoană. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Noua strategie va aduceo abordare coerentă a celor cinci domenii operaţionale ale NATO - terestru, aerian, naval, cibernetic şi spaţial - a spus secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană: Decizii istorice, concept strategic nou, zona Mării Negre va fi reflectată în această nouă viziune a NATO, pentru că este o zonă de imensă importanţă strategică şi vedeţi cât de multe lucruri complexe se derulează în această zonă. Decizii importante pentru noua prezenţă, noua generaţie şi noua calitate a prezenţei NATO pe flancul estic, inclusiv în România. Alt nivel de prezenţă militară, alt nivel de prezenţă cibernetică, zone de informaţii şi culegeri de informaţii, prepoziţionare de echipamente, de muniţii şi de stocuri, exerciţii şi antrenament de ultimă generaţie. Vom avea o viziune coerentă, multidimensională de ultimă generaţie pentru flancul estic şi pentru România. Pot să spun ca român că niciodată în istoria României această naţiune a noastră nu a avut garanţii mai ferme şi mai durabile de securitate. Avem un teren solid şi sănătos pe care putem construi o Românie modernă şi o Românie prosperă.

Aflat în vizită la sediul Brigăzii 81 Mecanizate din Bistriţa, Mircea Geoană a mai anunţat că săptămâna viitoare va fi aprobat şi un nou pachet de asistenţă specializată pentru Ucraina, care va viza şi pregătirea acestei ţări pentru tranziţia de la echipamente militare din era sovietică către echipamente moderne, de tip NATO.

Mircea Geoană: Liderii noştri vor avea ca invitat pe preşedintele Zelenski. Vom continua să spijinim Ucraina. Aliaţii NATO în plan naţional şi partenerii NATO în plan multilateral vor continua să susţină lupta eroică şi dreaptă a poporului ucrainean. Din punct de vedere al NATO, vom aproba săptămâna viitoare un nou pachet de asistenţă specializat NATO pentru Ucraina inclusiv în pregătirea Ucrainei pentru tranziţia de la echipamente militare din era sovietică către echipamente moderne, de tip NATO. Acest lucru se va întâmpla şi pentru armatele din NATO, inclusiv cea românească, pentru că procesul de tranziţie rapidă, de la echipamente din era veche, la echipamente din partea NATO va continua foarte susţinut. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 iunie, ora 22:04)Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Iunie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza