Ministerul Educaţiei îşi menţine intenţia de a redeschide şcolile cu prezenţa fizică din februarie

Ministerul Educaţiei îşi menţine intenţia de a redeschide şcolile cu prezenţa fizică a elevilor din 8 februarie.

Adăugat: 24 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:24 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Educaţiei îşi menţine intenţia de a redeschide şcolile cu prezenţa fizică a elevilor din 8 februarie şi după ce a fost identificat un posibil focar de infecţie cu tulpina britanică a SARS-CoV-2 la o unitate de învăţământ din Bucureşti.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că este vorba de Şcoala 28 din Sectorul 2, care a fost închisă deja.

El a subliniat într-o intervenţie la DIGI 24 că deocamdată nu se ştie cu certitudine că cele patru persoane depistate pozitiv ar fi infectate cu tulpina britanică, la fel ca angajatul şcolii cu care au fost în contact.

Situaţia este în atenţia mai multor instituţii cu atribuţii în domeniul sănătăţii, iar evaluarea finală va fi făcută în 2 februarie, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă, care se va încheia cu o decizie anunţată deja pentru data de 2 februarie, cei îndreptăţiţi cu competenţe în domeniul sanitar fiind foarte atenţi la aceste evoluţii.

Pe de altă parte, ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut un apel la prudenţă.

Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea şcolilor, pot fi puse în pericol de câteva focare, precum cel din şcoala bucureşteană, a declarat ministrul.

El a mai spus că numărul cazurilor este în creştere în foarte multe ţări europene şi riscul unui nou val al pandemiei este mare şi pentru ţara noastră.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza