Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament

Guvernul a decis să-şi asume răspunderea în parlament pe trei proiecte de lege.

Adăugat: 11 Decembrie 2019
Ultima actualizare:13 Decembrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Două dintre proiectele pentru care Guvernul îș va asuma răspunderea se referă la amânarea pensionării anticipate a magistraţilor şi la abrogarea ordonanţei privind transportul intrajudeţean, pentru a asigura astfel transportul copiilor la şcoală.

Un alt proeict pentru care executivul urmează să apeleze la procedura asumării răspunderii este cel privind stabilirea plafoanelor bugetare, lege în baza căreia va fi definitivat proiectul bugetului de stat pe anul viitor.

Subiectul a fost discutat în şedinţa executivului de ieri şi ulterior proiectul a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Acesta prevede că deficitul bugetar în 2020 nu va fi mai mare de 3,6 din Produsul Intern Brut, iar în 2021 nu va depăşi 3,34 la sută.

Proiectul de lege mai propune ca anul viitor cheltuielile de personal să nu depăşească nivelul de 9,7% din PIB. Scăderea va continua şi în 2021, la 9,4 procente din PIB.

Pe de altă parte, construcţia bugetară pe anul viitor se va baza pe menţinerea creşterii economice la 4%.

De asemenea, printre măsurile avute în vedere de Ministerul Finanţelor la estimarea veniturilor şi a cheltuielilor bugetare se numără majorarea accizei la ţigarete, eliminarea mecanismului plăţii defalcate a TVA, interzicerea cumulului pensiei cu salariul în instituţiile publice şi asigurarea a 2% din PIB pentru apărare.

Alte măsuri vizează plafonarea salariilor demitarilor şi menţinerea valorii indemnizaţiei de hrană la nivelul de anul acesta./asalarAutor:
Constanţa Comănici
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Decembrie 2019
Ultima actualizare:
13 Decembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza