Alegeri prezidenţiale 2019. Ştiri electorale

Este prima săptămână de campanie, iar candidaţii la alegerile prezidenţiale se află în plin turneu electoral prin ţară.

Adăugat: 16 Octombrie 2019
Ultima actualizare:16 Octombrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PNL va organiza astăzi, la Focşani, o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii.

Va fi prezent candidatul partidului, preşedintele Klaus Iohannis. Viorica Dăncilă, candidatul PSD, va discuta cu cetăţenii din Ţăndărei şi Feteşti, județul Ialomița. În judeţele Suceava şi Neamţ va ajunge candidatul USR PLUS, Dan Barna, pentru a-şi prezenta programul de preşedinte, iar în Bucureşti, lângă Parcul Cişmigiu, pentru discuţii cu alegătorii, se va afla, după-amiază, candidatul PMP, Theodor Paleologu.

*
Alianţa electorală "Un om", formată din ALDE și Pro România, îl susține în competiția pentru Palatul Cotroceni pe Mircea Diaconu. Cetățenilor din capitală el le-a vorbit despre rolul președintelui în viziunea sa:

Mircea Diaconu: În clipa în care vorbim de președinție și cu ce se ocupă președinția, lăsați deoparte, vă rog din suflet, orice argument din sfera guvernării, bun sau rău - n-are nicio legătură, președinții nu guvernează. Și atunci, din păcate, unii dintre candidați cu asta argumentează. În Constituție președintele are cu totul alt culoar. E motivul principal pentru care am ieșit în această cursă, poate ne oprim, poate înțelegem că nu ăla e culoarul, e o potecă care duce într-un zid. Guvernarea și administrarea e una, preşedinţia este cu totul alt culoar.

*

Theodor Paleologu spunea, la Timișoara, că alegătorii vor vota candidatul care are ceva de spus, contând mai mult persoana, ideile și experiența și mai puțin partidul. Theodor Paleologu candidează din partea PMP.

Theodor Paleologu: Cei care își imaginează că jocurile sunt făcute se înșeală, pentru că alegerile prezidențiale sunt întotdeauna foarte surprinzătoare. În alegerile prezidențiale un singur lucru e sigur, că nimic nu e sigur. Multe lucruri se pot întâmpla până atunci. Şi mai cred ceva, că afișele, panourile, meşurile, oricât ar fi de mari, nu pot ascunde faptul că împăratul e gol.
 

*

"Împreună vom reuși, pentru că suntem o echipă și împreună suntem puternici", le-a transmiți Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidențiale, membrilor și simpatizanților liberali aflați la Brașov.

Klaus Iohannis: Românii așteaptă de la noi soluții pentru o guvernare eficientă, pentru o guvernare care să vină pentru România și pentru români. Asta trebuie să livrați voi împreună cu mine și să vă spun ceva: așa vom face.
*

Candidatul Alianței USR-PLUS la prezidențiale este Dan Barna este încrezător în șansele sale de reușită și mizează pe dorința de schimbare a cetățenilor.

Dan Barna: Eu sunt foarte optimist că voi câștiga aceste alegeri prezidențiale, pentru că sunt aproape în fiecare zi în pieţele şi pe bulevardele și pe străzile oraşelor şi comunelor din România şi este exact acelaşi sentiment pe care l-am avut şi înainte de europarlamentare. Oamenii s-au săturat şi nu mai acceptă și nu mai cred în vechile soluţii şi nu mai simt că este momentul acela care se întâmplă o dată la 25, 35 de ani în politică, când e nevoie de o schimbare majoră, când e nevoie de o schimbare de energie şi de elan.

*

Kelemen Hunor, candidatul UDMR
la prezidențiale, își dorește o campanie relaxată, în care candidații să vorbească deschis despre problemele societății.

Kelemen Hunor: Dacă ne gândim la ce ne lipsește în acest moment, respectul ne lipsește și încrederea. Ţinta noastră este să avem mesajele foarte clare și să reușim să aducem aceste mesaje în fața societății. Asta este ținta noastră. Să fie o campanie faină, relaxată, o campanie, dacă se poate, și cu mult umor și să arătăm că se poate altfel, se poate să existe o viziune pe termen lung și nu neapărat, așa, o luptă viscerală pentru câteva procente și fără să discutăm despre subiect. Asta este ținta noastră.

*

Echipa de campanie a PSD, alături de Viorica Dăncilă, candidat la prezidențiale, a mers la Huși, județul Vaslui, pentru a discuta cu alegătorii prezenți la un târg organizat în zonă.

Viorica Dăncilă: Oameni foarte calzi, foarte primitori. M-au primit cu foarte multă deschidere și căldură. Oameni gospodari, care își iubesc comunitatea. Oameni care sunt foarte realiști şi oameni care sunt foarte dedicați acestei localități, județului lor și României. Sfaturile pe care le-am primit, îndemnurile lor de a nu renunța și mulțumirile legate de anumite aspecte nu au putut decât să mă bucure.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Octombrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza