S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie a început sâmbătă pentru cei 14 candidaţi înscrişi în cursa pentru Cotroceni.

Adăugat: 13 Octombrie 2019
Ultima actualizare:13 Octombrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile dau asigurări că în diaspora nu vor mai fi probleme la vot. Ministerul de Externe a transmis, ieri, către Autoritatea Electorală Permanentă o listă suplimentară cu 270 de secţii de votare în străinătate, în completarea celor 444 deja aprobate în afara ţării.

Între timp, cei care au ales votul prin corespondenţă votează de câteva zile. Petruţa Dinu are detalii.

41.000 de persoane s-au înscris pentru a vota prin corespondenţă, iar multe dintre ele au făcut-o deja, după cum spun reprezentanţii AEP.

Plicurile cu buletinele de vot trebuie să ajungă înapoi în ţară până la 7 noiembrie, primul tur, şi până la data de 21 noiembrie - pentru turul doi.

Ca noutate, în diaspora va funcţiona varianta listelor generate directpe tabletă, iar numărul alegătorilor ar putea ajunge astfel până la 70.000 de alegători într-o singură secţie, după cum afirma Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică: Efortul a fost nu numai fizic şi logistic pentru a înfiinţa secţiile de votare, ci şi financiar. Da, democraţia este scumpă şi sigură, dar, la fel, s-au simplificat procedurile de votare la secţia de votare, astfel încât să ne asigurăm că pot să voteze cu mult mai mulţi cetăţeni, şi nu va mai fi o legendă 3.000 de cetăţeni au votat într-o singură zi.

Sâmbătă a început campania electorală.

Sunt 14 candidaţi înscrişi în cursa pentru Cotroceni.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 10 noiembrie, iar turul al doilea va fi organizat pe 24 noiembrie.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Octombrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza