Preşedinţia română a Consiliului UE a încheiat primul dosar

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a încheiat, ieri, primul dosar care se referă la protecţia datelor personale.

Adăugat: 17 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: George Ciamba, ministrul afacerilor europene
trimite pe mail

Ministrul afacerilor europene, George Ciamba, a precizat, pentru Radio România Actualităţi, că documentul le interzice partidelor politice să folosească datele personale care au fost colectate în scopuri comerciale.    

George Ciamba: Este vorba de o modificare a unui regulament care vizează finanţarea partidelor politice şi fundaţiilor, dar el, de fapt, vizează protecţia datelor personale, în sensul că un partid politic nu are voie să solicite informaţii sau să solicite de la un alt operator un anumit tip de acţiune care să presupună faptul că acesta îi pune la dispoziţie date care nu sunt supuse protecţiei. Forţele politice, fundaţiile au folosit serviciile unei firme şi există nişte obligaţii în această directivă, inclusiv de notificare la autorităţile pentru protecţia datelor, dacă se observă astfel de fenomene, şi, bineînţeles, la autorităţile electorale.

Ministrul afacerilor europene, George Ciamba, a mai spus că această directivă europeană va fi aplicată imediat la alegerile europarlamentare din primăvară, potrivit trimisului RRA, la Strasbourg, Andrei Şerban.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza