Proiectul de lege privind achiziţia sistemelor lansatoare de rachete HIMARS, aprobat

Deputaţii din Comisia de apărare ordine publică şi siguranţă naţională au aprobat în unanimitate proiectul de lege privind achiziţia sistemelor lansatoare de rachete HIMARS.

Adăugat: 20 Februarie 2018
Ultima actualizare:20 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Fifor, ministrul Apărării
trimite pe mail

România va achiziţiona 3 sisteme de rachete sol-sol cu bătaie mare, fiecare având câte 18 instalaţii de lansare.

Sistemul HIMARS, de provenienţă americană este considerat unul dintre cele mai avansate din lume, fiind interoperabil cu echipamentele statelor membre NATO.

Prezent la comisie, ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a declarat în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi că acest program contribuie la modernizarea Armatei României şi la îndeplinirea angajamentelor asumate de ţara noastră.

"Sistemele de rachetă HIMARS nu fac altceva decât să întărească capacitatea României de descurajare la Marea Neagră într-o zonă care este din păcate, din ce în ce mai complicată, având în vedere militarizarea tot mai accentuată a Peninsulei Crimeea. Alături de sistemele Patriot, pe care deja am început să le achiziţionăm, credem că ne-am întărit foarte mult în zona aceasta de apărare, pe care România trebuia să o atingă. În momentul de faţă România întruneşte cele trei puncte solicitate de NATO, atât contribuţia cu 2%, prezenţa în teatrele de operaţii cu peste 700 de militari şi iată, atingerea ţintelor de capabilităţi, în speţă programele majore de înzestrare", a spus Mihai Fifor.

Proiectul de lege privind rachetele HIMARS va fi dezbătut mâine în procedura de urgenţă de plenul Camerei Deputatilor, în calitate de for decizional.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza