DNA: Propunerile de modificare a legislaţiei penale, efect devastator asupra anchetelor

DNA acuză că directiva europeană invocată este folosită doar ca un pretext pentru a elimina capacitatea organelor de urmărire penală de a descoperi şi de a dovedi infracţiuni.

Adăugat: 14 Decembrie 2017
Ultima actualizare:14 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Direcţia Naţională Anticorupţie consideră că propunerile de modificare a legislaţiei penale ce urmează să fie dezbătute în Comisia parlamentară specială ar avea un efect devastator asupra anchetelor penale, deoarece ar duce la eliminarea unor instrumente legale indispensabile prin care organele de ancheta pot investiga infracţiunile.

Într-un comunicat, DNA acuză că directiva europeană invocată este folosită doar ca un pretext pentru a elimina capacitatea organelor de urmărire penală de a descoperi şi de a dovedi infracţiuni, fără ca modificările vizate să aibă vreun scop legat de prezumţia de nevinovăţie.

Printre argumente, DNA enumeră faptul că nu vor mai putea fi administrate probe ca înregistrările telefonice sau ambientale, percheziţiile domiciliare sau informatice ori prinderea în flagrant.

De asemenea, acordarea dreptului ca suspectul şi inculpatul să asiste la audierile martorilor i-ar pune pe aceştia din urmă în situaţia de a putea fi indimidaţi de prezenţa autorului infracţiunii, se mai arată în comunicat.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza