România va prelungi acordul cu Eurotransplant

Anunţul a fost făcut, astăzi, de ministrul sănătăţii, Florian Bodog.

Adăugat: 17 Iulie 2017
Ultima actualizare:17 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Bodog, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

El a precizt că actuala înţelegere expiră la sfârşitul lunii şi a dat asigurări că următorul contract va fi semnat pentru o perioadă mai îndelungată.

"Am discutat deja cu preşedintele Eurotransplant, noi am trimis forma semnată de noi şi mi-a comunicat că îmi va trimite forma semnată. Urma să ne întâlnim în această săptămână, deoarece voi participa la întâlnirea miniştrilor sănătăţii de la Tallinn. Nu mă voi întâlni cu dânsul, însă am stabilit că ne vom întâlni în Germania. Va fi prelungit din nou cu aceleaşi clauze. Va fi un contract aproape permanent", a explicat Bodog.

În cursul anului trecut aproape 350 de pacienţi au beneficiat de transplant de organe, de la 124 de donatori în moarte cerebrală.

Preşedintele Asociaţiei Transplantaţilor din România, Gheorghe Tache, a amintit că donatorii sunt puţini, în comparaţie cu nevoile existente şi că forul pe care-l conduce a făcut demersuri pe lângă Ministerul Sănătăţii pentru creşterea numărului de centre şi al medicilor specialişti, a transmis reporterul RRA, Daniela Mănuţă.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
17 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza